Skip to main content

Nyhet

Tävlingsledare Årets Kock 2022

Viktor Westerlind är ny tävlingsledare för Årets Kock.

Det känns hedrande att få ta över som tävlingsansvarig för Årets Kock och att fortsätta att utveckla tävlingen och vässa tävlingsmomenten ytterligare i syfte i att driva svensk gastronomi framåt”

Tävlingsgruppen som utformar Årets Kock 2022 kommer att ledas av Viktor Westerlind, (Årets Kock 2009 & Operakällaren). Viktor efterträder Tom Sjöstedt som har varit tävlingsledare de senaste tre åren och framgångsrikt utvecklat tävlingens innehåll och olika moment

-Det känns hedrande att få ta över som tävlingsansvarig för Årets Kock och att fortsätta att utveckla tävlingen och vässa tävlingsmomenten ytterligare i syfte i att driva svensk gastronomi framåt, säger Viktor Westerlind, Tävlingsledare för Årets Kock 2022.

Viktors uppdrag blir nu att tillsätta en väl sammansatt tävlingsgrupp med kockar som representerar olika kunskaper. Tävlingsgruppens uppgift är att utforma upplägget för Årets Kock – SM i professionell matlagning; från anmälan till final inklusive vilka uppgifter de tävlande ska utföra, poäng som respektive uppgift ger och den tid de har på sig.

Viktor Westerlind vann Årets Kock 2009 och har tidigare arbetat på Franzén och Aira men tillträdde i somras rollen som kökschef på Operakällaren. Viktor har varit en del av tävlingsgruppen de senaste två åren och tillträder nu som tävlingsledare för de kommande tre åren.

Vi ser fram emot att jobba tillsammans med Viktor!

Intervju