Skip to main content

Nyhet

Grattis och konfettiregn

Kockarna som är vidare till kvalet i
Årets Kock 2018

32 kockar har gått vidare till årets kvalificeringstävling, bland dem finns en tidigare vinnare, ett äkta par, sex tidigare finalister, en från Sveriges första 3-stjärniga krog, sonen till vinnaren av Årets Kock 1990, en tidigare medlem i juniorkocklandslaget, en commis från Bocuse d’Or och två från en helt nyöppnad restaurang. Vi önskar alla ett STORT lycka till i kvalet den 19-20 juni.

Vi har ett riktigt starkt startfält i år och vi i juryn förväntar oss att få se prov på stor matlagning i Årets Kock 2018.

Stefan Karlsson, Årets Kock 1995Juryns ordförande

Albin Edberg
Restaurang UNN, Stockholm

Anders Johnsson
Rejmes restaurang, Örebro

Andreas Johansson
Bar Nombre och Le Nom, Stockholm

Björn Glans
Grand Hôtel, Lund,

Danny Falkeman
Restaurang Etoile, Stockholm

David Bygdeståhl
Svartengrens, Stockholm

David Lundqvist
Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden

Jesper Bogren
Kungsportshuset matbar/
The concept, Göteborg

Jim Florin
Toftaholm Herrgård, Toftaholm

Joachim Johansson
Hotell Liseberg Heden, Göteborg

Johan Ståhl
Hotel At Six, Stockholm

Jonas Lagerström
Restaurang Etoile, Stockholm

Jonas Alvin
Stångs magasin, Linköping

Jonas Karlsson
Lilla Bjers Gårdskrog, Visby

Jonathan Kasche
Ulriksdals Värdshus, Solna

Knutur Kristjansson
Köket Falkenberg, Falkenberg

Lars Niklasson
Lilla Ego, Stockholm

Ludwig Tjörnemo
Operakällaren, Stockholm,

Luqaz Ottosson
Restaurang ROT, Norrlanda

Magnus Persson
Stureplansgruppen, Stockholm

Magnus Santesson
Stadshuskällaren, Stockholm

Marcus Jansson
Knut Bar, Stockholm

Marie Skogström
Mat & Vin Slottsparken, Malmö

Martin Moses
SK Mat & Människor, Göteborg

Mats-Peter Kristiansen
Spira Food, Göteborg

Morgan Fredriksson
Sigtunastiftelsen, Sigtuna

Niklas Pallgren
Kämpasten, Sigtuna

Peter J Skogström
Mat och Vin Slottsparken, Malmö

Petter Johansson
Restaurant Frantzén, Stockholm

Sanny Lind
Krubb, Stockholm

Sebastian Lopez
Nosh and Chow, Stockholm

Sonny Tapper
Ichi, Stockholm

Pst. Om du inte klurat ut det kommer facit här. Den tidigare vinnaren är Peter J Skogström, Årets Kock 2006, som i årets tävling också tävlar mot sin fru Marie Skogström. De som tidigare tagit sig ända till final är David Lundqvist, Jesper Bogren, Jonas Karlsson, Jonathan Kasche, Luqaz Ottosson och Magnus Persson. Från trestjärniga Restaurang Frantzén har vi Petter Johansson. Magnus Persson är son till Roland Persson som vann Årets Kock 1990. Ludwig Tjörnemo var tidigare med i Juniorkocklandslaget, Albin Edberg var commis till Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007, i Bocuse d’Or 2014/2015 och från nyöppnade Restaurang Etoile kommer Danny Falkeman och Jonas Lagerström.