Nyhet
Kval 19-20 juni Årets Kock 2018
Kockarna som går vidare till dag 2
Den första av två kvaldagar är över. Tävlingens nya moment var uppskattade av de tävlande och upplevdes som både utmanande, roliga och relevant för ett svenskt mästerskap. Efter ett teoriprov med 16 frågor som skulle besvaras på 15 minuter, råvarukännedom där 25 plattfiskar, kålsorter, svampar, vilda fåglar och örter skulle namnges och sist – men inte minst – upplagning av den egna tävlingsrätten gick tillslut 16 kockar vidare till nästa steg i kvalet.
”Man är mätt och go efter den här dagen. Det märks på maten som vi har fått äta att det är ett rutinerat gäng som är med och tävlar i år. Vi har fått smaka många intressanta rätter med mycket bra smaker och kombinationer. Det känns som att vi utifrån detta kommer hitta åtta riktigt bra finalister.
Stefan Karlssonjuryns ordförande, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen
”Det är nu det börjar på riktigt! Ännu en sömnlös natt väntar, ha ha ha.
Marie SkogströmMat & Vin Slottsparken, vidare till dag 2 i kvalet
”Hurra vad roligt att vara vidare. Nu ska jag hem och kurera mig från en ond hals och bolla lite idéer inför i morgon med en kompis.
Luqaz OttossonRestaurang ROT, vidare till dag 2 i kvalet
Vidare till kvaldag 2 – utan inbördes ordning
Anders Johnsson
Rejmes restaurang, Örebro
Andreas Johansson
Bar Nombre och Le Nom, Stockholm
Danny Falkeman
Restaurang Etoile, Stockholm
David Lundqvist
Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
Jesper Bogren
Kungsportshuset matbar/
The concept, Göteborg
Jonas Alvin
Stångs magasin, Linköping
Lars Niklasson
Lilla Ego, Stockholm
Ludwig Tjörnemo
Operakällaren, Stockholm
Luqaz Ottosson
Restaurang ROT, Norrlanda
Magnus Persson
Stureplansgruppen, Stockholm
Marcus Jansson
Knut Bar, Stockholm
Marie Skogström
Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Martin Moses
SK Mat & Människor, Göteborg
Niklas Pallgren
Kämpasten, Sigtuna
Peter J Skogström
Mat och Vin Slottsparken, Malmö
Petter Johansson
Restaurant Frantzén, Stockholm
Vi vill också skicka ett stort tack till de 16 kockar som tyvärr inte gick vidare till dag 2. Imponerande med så mycket professionalitet och skicklighet samlad på ett och samma ställe. Tack för att ni deltog, vi ses väl nästa år igen?