Skip to main content

Nyhet

Kval 19-20 juni Årets Kock 2018

Kockarna som går vidare till dag 2

Den första av två kvaldagar är över. Tävlingens nya moment var uppskattade av de tävlande och upplevdes som både utmanande, roliga och relevant för ett svenskt mästerskap. Efter ett teoriprov med 16 frågor som skulle besvaras på 15 minuter, råvarukännedom där 25 plattfiskar, kålsorter, svampar, vilda fåglar och örter skulle namnges och sist – men inte minst – upplagning av den egna tävlingsrätten gick tillslut 16 kockar vidare till nästa steg i kvalet.

Man är mätt och go efter den här dagen. Det märks på maten som vi har fått äta att det är ett rutinerat gäng som är med och tävlar i år. Vi har fått smaka många intressanta rätter med mycket bra smaker och kombinationer. Det känns som att vi utifrån detta kommer hitta åtta riktigt bra finalister.

Stefan Karlssonjuryns ordförande, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen

Det är nu det börjar på riktigt! Ännu en sömnlös natt väntar, ha ha ha.

Marie SkogströmMat & Vin Slottsparken, vidare till dag 2 i kvalet

Hurra vad roligt att vara vidare. Nu ska jag hem och kurera mig från en ond hals och bolla lite idéer inför i morgon med en kompis.

Luqaz OttossonRestaurang ROT, vidare till dag 2 i kvalet

Vidare till kvaldag 2 – utan inbördes ordning

Anders Johnsson
Rejmes restaurang, Örebro

Andreas Johansson
Bar Nombre och Le Nom, Stockholm

Danny Falkeman
Restaurang Etoile, Stockholm

David Lundqvist
Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden

Jesper Bogren
Kungsportshuset matbar/
The concept, Göteborg

Jonas Alvin
Stångs magasin, Linköping

Lars Niklasson
Lilla Ego, Stockholm

Ludwig Tjörnemo
Operakällaren, Stockholm

Luqaz Ottosson
Restaurang ROT, Norrlanda

Magnus Persson
Stureplansgruppen, Stockholm

Marcus Jansson
Knut Bar, Stockholm

Marie Skogström
Mat & Vin Slottsparken, Malmö

Martin Moses
SK Mat & Människor, Göteborg

Niklas Pallgren
Kämpasten, Sigtuna

Peter J Skogström
Mat och Vin Slottsparken, Malmö

Petter Johansson
Restaurant Frantzén, Stockholm

Vi vill också skicka ett stort tack till de 16 kockar som tyvärr inte gick vidare till dag 2. Imponerande med så mycket professionalitet och skicklighet samlad på ett och samma ställe. Tack för att ni deltog, vi ses väl nästa år igen?