Igår presenterades två nya lag som ska tävla i professionell matlagning för Sverige i de officiella mästerskapen Culinary World Cup 2022 i Luxemburg samt Culinary Olympics 2024 i Stuttgart. Kocklandslaget leds av historiens första kvinnliga coach Marie Skogström och här ingår bl a Årets kock Ludwig Tjörnemo, Mathilda Ewaldh och Ida Bauhn samt tidigare medlemmarna Anton Husa och Kasper Kleihs.

Kockar från Aira, Étoile, Portal, Oaxen, Hantverket, Mutantur och många fler restauranger på hög nivå ingår i lagen som representerar Sverige.

”Det känns bra att kunna presentera den nya tidens kocklandslag. Med dessa landslag visar vi inte bara upp den svenska moderna, världsledande matlagningen på unika råvaror med högt tekniskt kunnande i världen utan också vårt svenska moderna ledarskap” säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen.

Juniorkocklandslaget ska försvara sin guldmedalj från förra Culinary Olympics och Kocklandslaget försvarar guld i Culinary World Cup samt jagar guld efter förra årets silvermedalj i Culinary Olympics. Många och långa timmar läggs ned i träningsköken för att slipa på varje detalj. Sverige är världsledande i internationell tävlingsmatlagning och satsningen är stor för att skapa ökad kännedom. Ambitionen är att fler svenskar ska följa landslagets tävlingar.

JUNIORKOCKLANDSLAGET

Emmah StrömbergÉtoileHarald LinderAiraEric HristovHesselboKristin HambergLindeberg Bageri & KonditoriMelvin GlimstålOaxenMatilda Pylkkö2:a våningenTia StrandbergHantverketOliver MeriotFeiraWictor WinqvistTorekov GolfkrogDennis HamrinMutanturJakob PerssonBocuse d’Or Sverige CommisAnders KarlssonCoachSebastian PetterssonCoach

KOCKLANDSLAGET

Marcus BremdalWedholms fiskJerome Ianmark CalayagPortalIda BauhnDen Gyldene FredenMichael AnderssonAllegrineMatilda EwaldhFrilans (Smögen, Hällnäs, Fjällbacka)Viktor ThulinKitchen & Table Malmö Live.Ludwig TjörnemoÈtolie/frilans/Årets kockAnton HusaCafé MarmeladKasper KleihsÉtoileLudvig PerssonPortalErik MöllerGotia TowersMarie SkogströmCoachJens EricssonGeneral Manager

Två historiska kocklandslag ska försvara guld

Restaurangvärlden