Skip to main content
Årets Kock Talks

Tid för gastrotech

Studion gästas bland annat av: Anna Ryott från Summa Equity, Stefan Eriksson, Årets Kock 2005 och råvaruansvarig för Årets Kock samt Annika Grälls på Alfred Nobel Science Park.

Sverige är känt för sin innovationskraft, bland annat inom teknologi. Sverige börjar även bli känt för sin gastronomi. Under de senaste åren har det pratats mycket om foodtech och dess potential. Området är dock brett och omfattar allt från produktion, förädling, förpackning, distribution till konsumtion.

Från andra områden vet vi att det sällan är ingenjörerna som inspirerar gemene man till teknikskifte eftersom de (troligtvis) inte fokuserat på vilka bakomliggande faktorer som påverkar oss till en förändring.

I vår bransch vet vi att kockarna har stor påverkan på vad vi äter och gastronomiska trender. Vad händer när vi kombinerar deras bakgrund och kunskap med de teknologiska framsteg som sker inom produktion och förädling av livsmedel?

Fler samtal från Årets Kock Talks

Besöksnäringen – basen i omstarten av Sverige

Restaurangen efter pandemin

Matupplevelsen efter pandemin

Talangförsörjningen efter pandemin

Matproducenten – den nya hjälten