Skip to main content

Nyhet

Tävlingsgruppen 2021

Ulrika Brydling och Florencia Abella är nya namn i årets tävlingsgrupp.

Tävlingsgruppens uppgift är att utforma upplägget för Årets Kock – SM i professionell matlagning.

Tävlingsgruppen som utformar Årets Kock 2021 är Tom Sjöstedt (Årets Kock 2008 & Lilla Ego), Ulrika Brydling (tävlingsledare för Årets Kockelev och Brydlings), Viktor Westerlind (Årets Kock 2009 & Aira) samt Florencia Abella (Ekstedt). Tom Sjöstedt fortsätter som tävlingsledare för tredje året, vilket är hans sista år under nuvarande mandatperiod.

-Det känns väldigt roligt att ha med både Ulrika Brydling och Florencia Abella som nya namn i årets tävlingsgrupp. Ulrika har under många år varit aktiv i Årets Kock, senast som jurymedlem 2019. Utöver det är hon tävlingsledare för vår ungdomstävling vilket gör att vi stärker banden ytterligare mellan våra olika tävlingar. Florencia har suttit i juryn de två senaste åren. Att vi nu får in hennes gastronomiska kunskap även i tävlingsgruppen stärker tävlingen, säger Andreas Stenberg, VD för Årets Kock AB.

Tävlingsgruppens uppgift är att utforma upplägget för Årets Kock – SM i professionell matlagning; från anmälan till final inklusive vilka uppgifter de tävlande ska utföra, poäng som respektive uppgift ger och den tid de har på sig.

Vi har fått ihop en fantastisk tävlingsgrupp med olika perspektiv och erfarenheter. Samtliga har mycket god erfarenhet av tävlingen och hur den är utformad, säger Tom Sjöstedt, tävlingsledare för Årets Kock 2021.

Tom Sjöstedt vann Årets Kock 2008 och driver Lilla Ego i Stockholm,Ulrika Brydling är en erfaren kock som tidigare tävlat i Årets Kock. Nu är Ulrika tävlingsledare för ungdomstävlingen Årets Kockelev och driver sin egen verksamhet.

Florencia Abella har arbetat på toppkrogar runt om i världen och är idag köksmästare på Restaurang Ekstedt. Florencia har suttit i Årets Kock jury ett flertal gånger.

Viktor Westerlind vann Årets Kock 2009 och har tidigare arbetat på Franzén men arbetar nu som köksmästare på Aira.

Vi ser fram emot en spännande tävling 2021!