Skip to main content

Nyhet

Louise_finlistÅK19_korv_400x600web
ÅRETS KOCK 2019

Den första uppgiften i finalen av Årets Kock 2019 är att stoppa korv. Närmare bestämt 30 stycken - så nu vet finalisterna vad de ska göra i sommar.

Under finalen ska de tävlande leverera 30 stycken korvar, varav sex ska serveras hela till jury med valfria tillbehör. Vilka råvaror som används och korvens vikt är valfritt, men samtliga 30 korvar skall ha liknande storlek och form. Finalisterna väljer fritt vilken tallrik de serverar sin korv på.

De korvar som inte går till juryn kommer att tillagas av andra kockar, utom tävlan, och ett antal lyckliga besökare kommer att få chans att prova dem.

Att göra korv är ett riktigt klassiskt hantverk som vi tycker att en vinnare av Årets Kock ska behärska. Uppgiften är ganska fri och det ska bli otroligt spännande att se vad finalisterna väljer för innehåll, form, storlek och smaksättning på sin korv. Samt såklart hur korven harmoniserar med övriga råvaror i rätten, som även de är valfria för de tävlande.

Tom Sjöstedttävlingsledare Årets Kock 2019 och Lilla Ego