Skip to main content

Nyhet

Stjärntung jury utsedd till Årets Kock

I juryn till kvaltävlingen i Årets Kock 2020 sitter några av Sveriges främsta kockar.

Juryordförande Tommy Myllymäki (Årets Kock 2007, Aira) har utsett juryn till kvaltävlingen som tillsammans med honom ska utse vilka kockar som tar sig vidare till finalen av Årets Kock 2020.

Årets kock 2020 – SM i professionell matlagning avgörs på Annexet i Stockholm den 17–18 september. Juryordförande Tommy Myllymäki (Årets Kock 2007, Aira) har utsett juryn till kvaltävlingen som tillsammans med honom ska utse vilka kockar som tar sig vidare till finalen av Årets Kock 2020.

-Det känns otroligt roligt och hedrande att vara ny juryordförande för Årets Kock. Det har varit en process att ta fram en jury som besitter en bredd av erfarenhet, bakgrund och matlagningsfilosofi samtidigt som den har hög trovärdighet och god förankring i branschen och nu är jag väldigt glad för att kunna presentera en stark grupp säger Tommy Myllymäki, juryordförande Årets Kock 2020.

I juryn till kvaltävlingen i Årets Kock 2020 sitter några av Sveriges främsta kockar från flera stjärnkrogar. Jurygruppen består av:
Daniel Höglander              Aloë
Florencia Abella                Ekstedt
Jacob Holmström              Gastrologik
Magnus Ek                         Oaxen Krog & Slip
Saori Ichiara                       Ichi
Sayan Isaksson                  Isaan’
Adam Dahlberg                Adam/Albin
Tommy Myllymäki             Aira & Årets Kock 2007

Tommy har gjort ett jättebra arbete med att ta fram årets första jurygrupp och det känns fantastiskt att ha så många framstående kockar med i juryn till kvaltävlingen som ska utse finalisterna Årets Kock 2020 säger Andreas Stenberg, VD för Årets Kock.

Tävlingen Årets Kock 2020 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som  ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2020 är Tommy Myllymäki.

Kvaltävlingen sker den 9-10 juni och finalen i Årets Kock sker den 17-18 september.