Skip to main content

Nyhet

StefanEriksson_AK2005_fotoMartinaWarenfeldt_400x600
ÅRETS KOCK 2019

Stefan Eriksson, Årets Kock 2005, är råvaruansvarig för Årets Kock 2019. Uppdrag: råvaror som utmanar och ger de bästa förutsättningar för prestation.

– Det finns så många duktiga bönder och hantverkare som varje dag lägger ner kärlek och omtanke för sina grödor och djur, och i arbetet kring hav och skog. För mig handlar matlagning om att förvalta dessa råvaror på allra bästa sätt. Därför känns det otroligt roligt och relevant att få vara med under Årets Kock och föra samman dessa duktiga matlagare med de mest fantastiska råvaror och se magi skapas, säger Stefan Eriksson, Årets Kock 2005 om sitt uppdrag som råvaruansvarig Årets Kock 2019.

Råvarugruppens arbete sker i nära samarbete med tävlingsgruppen som arbetar fram de tävlingsmoment som ska ingå i årets tävling.

– Råvarorna är otroligt viktiga för tävlingen och jag vet ingen som skulle passa bättre i rollen än Stefan Eriksson med sin enorma kunskap kring råvaror och breda kontaktnät med duktiga odlare och uppfödare över hela landet, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock.