Smaka Good Food Festival, som tidigare hette Smaka på Stockholm, äger rum den 4-7 juni för 29:e gången. Festivalens tema är mat, hälsa och hållbarhet där exempelvis samtliga menyer klimatberäknas. Bland årets nya restauranger finns Misshumasshu, Växthuset och Farm med Stockholm Brewing Company.
– Målet är att skapa en av världens bästa och mest relevanta matfestivaler, säger Anders Sewerin och Johan Turesson som är grundare av Smaka Good Food Festival. Vi kommer alltid att sträva mot framtiden och skapa förändring genom att lyfta fram intressanta kockar, råvaror, entreprenörer och matinnovationer. Good Food kändes därför helt rätt att lägga till, det är framtidens mat som alltid ska vara Good for the planet, Good for you och Good tasting.
I år flyttar den internationella konferensen Sweden Foodtech Big Meet in mitt i festivalen för att göra den tillgänglig för besökarna.
Restauranger som är klara:
Arirang
Det Arroganta Svinet
Babas Burgers and Bites
Eatery Social
Farm
Lådan
Matbaren – Mathias Dahlgren
Misshumasshu – Adam & Albin
Mj’s från Malmö – Frida Nilsson
NU – Sayan Isaksson
Sandhäxan
The Fishery, Malin Söderström
Växthuset

Smaka Good Food Festival åter i juni

Restaurangvärlden