Taking too long? Close loading screen.

Nyhet

Årets Kock 2019

Resultat från finaldag 1

Slutresultat efter dag 1
Maxpoäng 400

Ola Wallin 355 poäng
Alexander Sjögren 337,5 poäng
Daniel Müllern 335 poäng
Martin Moses 327,5 poäng
Lars Niklasson 325 poäng
Jonas Lagerström 285 poäng
Louise Johansson 277,5 poäng
Christian Siberg 227,5 poäng

Tävlingsmoment 1: Sensorik & råvarukännedom
Oförberett tävlingsmoment
Maxpoäng 40

Under onsdagen den 11 september testades finalisterna i sensorik och råvarukännedom. Under torsdagen redovisades hur många poäng respektive finalist fick.

Martin Moses 40 poäng
Alexander Sjögren 37,5 poäng
Jonas Lagerström 35 poäng
Lars Niklasson 32,5 poäng
Ola Wallin 30 poäng
Daniel Müllern 27,5 poäng
Louise Johansson 25 poäng
Christian Siberg 22,5 poäng

Tävlingsmoment 2: Rätter på råvarukorg
Oförberett tävlingsmoment
Maxpoäng: 160

Torsdagens första tävlingsuppgift var att göra två rätter, 6 portioner per rätt, på huvudråvarorna havskräfta och karljohansvamp. Huvudråvarorna skulle finnas med i båda rätter och skulle kunna identifieras visuellt eller smakmässigt i rätterna. En av rätterna skulle också innehålla en buljong och finalisterna fick välja om rätterna skulle serveras kalla eller varma.

Alexander Sjögren 160 poäng
Daniel Müllern 150 poäng
Martin Moses 140 poäng
Ola Wallin 130 poäng
Jonas Lagerström 120 poäng
Lars Niklasson 110 poäng
Louise Johansson 100 poäng
Christian Siberg 90 poäng

Tävlingsmoment 3: Korvrätt
Förberett tävlingsmoment
Maxpoäng: 160

Torsdagens andra tävlingsuppgift var att presentera den korvrätt som finalisterna hade skapat inför finalen. Uppgiften var att göra 30 stycken korvar som alla var lika stora. Sex av dem serverades med valfria tillbehör till jury. Huvudingrediens i korven var valfri.

Ola Wallin 160 poäng
Lars Niklasson 150 poäng
Louise Johansson 130 poäng
Daniel Müllern 130 poäng
Martin Moses 110 poäng
Jonas Lagerström 100 poäng
Alexander Sjögren 100 poäng
Christian Siberg 90 poäng

Tävlingsmoment 4: Metod & handlag
Maxpoäng: 40

Under hela torsdagen rörde sig en metodjury kring tävlingsköken och tittade på finalisternas sätt att arbeta. Bland annat bedömde juryn hur finalisterna hade organiserat sina kök, hur specifika råvaror hanterades, hur den tävlande minimerade råvarusvinn, hur man kommunicerade med sin commis och att angiven tid och tävlingsuppgift följdes.

Alexander Sjögren 40 poäng
Martin Moses 37,5 poäng
Ola Wallin 35 poäng
Lars Niklasson 32,5 poäng
Jonas Lagerström 30 poäng
Daniel Müllern 27,5 poäng
Christian Siberg 25 poäng
Louise Johansson 22,5 poäng