Skip to main content

kanapéer regel frågor

FrågorCategory: Årets Kock 2022kanapéer regel frågor
anonymous asked 4 months ago
I tävlings reglerna står det följande: Notera att råvaror som används måste vara färska (icke-processade) när de tas in i tävlingsköket. (Exempel: Potatismjöl kan inte ersätta ”potatis”, polenta kan inte ersätta ”majs” osv) Betyder det att om jag ska använda vetemjöl i grönsaks serveringen måste jag ta med vete och mala? eller är det endast för det som ska vara "huvudråvara" för snackset t.e.x om bovete är sädeslaget får jag inte ta med bovetemjöl? och får man inte ta med torkade produkter alls som salt, torkad svamp, kryddor? Angående denna regel: "Samtliga 3 kanapéer får serveras på valfri tallrik men måste serveras tillsammans." får man servera allt på en bricka med 3 tallrickar på men serveras på brickan tillsammans? Angående denna regel: "All matlagning ska ske på plats, dvs. inget får förberedas." För att förtydliga får man ej ha med neutrala buljonger, fermenterade produkter, wonton/filo, vin. När vi ändå får ta med oss bröd? mvh
2 Answers
AretsKock Staff answered 4 months ago
Mjöl och sädesslag får tas med in i malen form. Salt får tas med in. Torkad svamp och kryddor får tas med in om dessa har köpt/levererats från en leverantör. Angående servering - du får ställa tre tallrikar på en bricka som serveras vid ett tillfälle till juryn. Respektive tallrik får dock inte tas ned från brickan och serveras separat för sig.
AretsKock Staff answered 4 months ago
Mjöl och sädesslag får tas med in i malen form. Salt får tas med in. Torkad svamp och kryddor får tas med in om dessa har köpt/levererats från en leverantör. Angående servering - du får ställa tre tallrikar på en bricka som serveras vid ett tillfälle till juryn. Respektive tallrik får dock inte tas ned från brickan och serveras separat för sig.