Dörrarna öppnas och vi välkomnar branschen till Årets Kock 2018
Fredrik Berling och Andreas Stenberg, VD Årets Kock, samtalar om de förändringar som pågår inom Årets Kock och hur både tävlingen och företaget kommer att utvecklas i framtiden.
Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.
Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.
Vi samtalar med ett par gymnasieelever om deras syn på det egna yrkesvalet. Vad förväntar de sig när de kommer ut? Vad vill de ha av branschen?
Vi samtalar med ett par gymnasieelever om deras syn på det egna yrkesvalet. Vad förväntar de sig när de kommer ut? Vad vill de ha av branschen?
Hur använder vi nu den positiva vind som blåser för att vända trenden? För att få fler att söka sig till kockyrket och få en utbildning som är i nivå med vad branschen förväntar sig?
Hur använder vi nu den positiva vind som blåser för att vända trenden? För att få fler att söka sig till kockyrket och få en utbildning som är i nivå med vad branschen förväntar sig?
Introduktion till årets tävling och det första delmomentet. Genomgång och analys av uppgiften, vad vi ska förvänta oss och tankar kring hur kockarna kan tänkas tackla uppgiften.
Introduktion till årets tävling och det första delmomentet. Genomgång och analys av uppgiften, vad vi ska förvänta oss och tankar kring hur kockarna kan tänkas tackla uppgiften.
Sammanfattning, analys och reflektioner efter tävlingens första moment.
Sammanfattning, analys och reflektioner efter tävlingens första moment.
Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.
Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.
Vi samtalar med några kockar som valt olika karriärvägar.
Vi samtalar med några kockar som valt olika karriärvägar.
Sabis har på ett strukturerat och målmedvetet sätt arbetat för att positionera sig som en högt rankad arbetsplats. Vi lyssnar på och samtalar med företaget för att ta del av deras kunskap.
Sabis har på ett strukturerat och målmedvetet sätt arbetat för att positionera sig som en högt rankad arbetsplats. Vi lyssnar på och samtalar med företaget för att ta del av deras kunskap.
Höj din egen kunskap inom gastronomin. Vi pratar bl.a. om råvaror, ursprung, redskap och dryck.
Höj din egen kunskap inom gastronomin. Vi pratar bl.a. om råvaror, ursprung, redskap och dryck.
Hur kommer vi tillrätta med de problem som finns i branschen i dag? Hur löser vi utmaningarna och hur får vi till en bra arbetsplats? Hur skiljer sig möjligheterna och utmaningarna för stora respektive små arbetsgivare?
Hur kommer vi tillrätta med de problem som finns i branschen i dag? Hur löser vi utmaningarna och hur får vi till en bra arbetsplats? Hur skiljer sig möjligheterna och utmaningarna för stora respektive små arbetsgivare?
Branschen får ofta kritik för att vara väldigt ojämställd, framförallt om man tittar på stora tävlingar som Årets Kock och Bocuse d’Or. Hur får vi fler tjejer att synas i dessa sammanhang?
Branschen får ofta kritik för att vara väldigt ojämställd, framförallt om man tittar på stora tävlingar som Årets Kock och Bocuse d’Or. Hur får vi fler tjejer att synas i dessa sammanhang?
Samtal om hur klimatförändringar, lagar regler och vår köplojalitet påverkar vår inhemska matproduktion.
Samtal om hur klimatförändringar, lagar regler och vår köplojalitet påverkar vår inhemska matproduktion.
Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.
Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.
Har vi förutsättningarna i branschen och hur ska vi nå målet? Vad krävs för att lyckas och vad måste vi bli bättre på?
Har vi förutsättningarna i branschen och hur ska vi nå målet? Vad krävs för att lyckas och vad måste vi bli bättre på?
Höj din egen kunskap inom gastronomin. Vi pratar bl.a. om råvaror, ursprung, redskap och dryck.
Höj din egen kunskap inom gastronomin. Vi pratar bl.a. om råvaror, ursprung, redskap och dryck.
Genomgång och analys av tävlingens andra delmoment. Vad vi ska förvänta oss och tankar kring hur kockarna kan tänkas tackla uppgiften.
Genomgång och analys av tävlingens andra delmoment. Vad vi ska förvänta oss och tankar kring hur kockarna kan tänkas tackla uppgiften.
Andra delen i tävlingen drar igång och avslutas med en presentation av de fyra kockar som går vidare till dag 2.
Andra delen i tävlingen drar igång och avslutas med en presentation av de fyra kockar som går vidare till dag 2.
Sammanfattning, analys och reflektioner av första tävlingsdagen. Samtal med jurymedlemmar, deltagare som fått lämna tävlingen samt deltagare som är kvar i tävlingen. Förväntan inför morgondagens avgörande.
Sammanfattning, analys och reflektioner av första tävlingsdagen. Samtal med jurymedlemmar, deltagare som fått lämna tävlingen samt deltagare som är kvar i tävlingen. Förväntan inför morgondagens avgörande.
Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.
Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.
Höj din egen kunskap inom gastronomin. Vi pratar bl.a. om råvaror, ursprung, redskap och dryck.
Höj din egen kunskap inom gastronomin. Vi pratar bl.a. om råvaror, ursprung, redskap och dryck.
Genomgång och analys av tävlingens tredje delmoment. Vad vi ska förvänta oss och tankar kring hur kockarna kan tänkas tackla uppgiften.
Genomgång och analys av tävlingens tredje delmoment. Vad vi ska förvänta oss och tankar kring hur kockarna kan tänkas tackla uppgiften.
Ekologiskt öl – på riktigt
Ekologiskt öl – på riktigt
Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.
Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.
Seafood from Norway berättar om sitt hållbarhetsarbete. Bocuse d’Or-vinnaren Geir Skeie är på plats för att berätta om klimatsmart lax från Norge.
Seafood from Norway berättar om sitt hållbarhetsarbete. Bocuse d’Or-vinnaren Geir Skeie är på plats för att berätta om klimatsmart lax från Norge.
Arla berättar om sitt hållbarhetsarbete.
Arla berättar om sitt hållbarhetsarbete.
Svensk Fågel berättar om sitt hållbarhetsarbete.
Svensk Fågel berättar om sitt hållbarhetsarbete.
Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.
Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.
Genomgång och analys av tävlingens fjärde och sista delmoment. Vad vi ska förvänta oss och tankar kring hur kockarna kan tänkas tackla uppgiften.
Genomgång och analys av tävlingens fjärde och sista delmoment. Vad vi ska förvänta oss och tankar kring hur kockarna kan tänkas tackla uppgiften.
Alfred Nobel Science Park och deras forskare berättar om det senaste inom sensorik, vikten av att välja rätt färg på tallriken och hur vissa ordval kan hjälpa eller stjälpa en restaurangs försäljning.
Alfred Nobel Science Park och deras forskare berättar om det senaste inom sensorik, vikten av att välja rätt färg på tallriken och hur vissa ordval kan hjälpa eller stjälpa en restaurangs försäljning.
Sista delen av tävlingen drar igång och avslutas med en presentation av vinnaren av Årets Kock 2018.
Sista delen av tävlingen drar igång och avslutas med en presentation av vinnaren av Årets Kock 2018.
Sammanfattning, analys och reflektioner av andra tävlingsdagen och Årets Kock 2018. Samtal med finalisterna samt Årets Kocks presentatör och partners.
Sammanfattning, analys och reflektioner av andra tävlingsdagen och Årets Kock 2018. Samtal med finalisterna samt Årets Kocks presentatör och partners.