Program Årets Kock 2019

Välkommen till finalen av Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning. Årets final äger rum den 12-13 september på Annexet i Stockholm och tävlingen leds av Lydia Capolicchio. Åtta finalister tävlar i finalen, fyra lämnar tävlingen redan efter första dagen. Årets tema är förändrade beteenden och på scen följer du inte bara tävlingen utan också intressanta samtal med välkända kockar och framstående branschprofiler. Programmet uppdateras löpande och tiderna kan komma att justeras. Köp din biljett här

Dag 1

Öppet för bransch.

Under finalens första dag lagar de 8 finalisterna sin tränade korvrätt samt genomföra andra tävlingsmoment. De 4 finalister med högst totalpoäng från dagen går vidare till finaldag 2.

11.30 välkommen – dörrarna öppnas

Mingla och samtala med våra Presentatörer och Partners som bjuder på kunskap, smakprover och gastronomisk inspiration.

Titta på de tävlande finalisterna som sedan tidig morgon varit igång i sina tävlingskök.

14.00-17.10 Årets Kock 2019, scenprogram dag 1

Lydia Capolicchio introducerar oss till årets tävling genom samtal med bland andra

– Tom Sjöstedt
Årets Kock 2008 och Tävlingsledare

– Stefan Karlsson
Årets Kock 1995 och Juryns Ordförande

– Stefan Eriksson
Årets Kock 2005 och Råvaruansvarig

De 8 finalisterna levererar sina tävlingsrätter för bedömning av juryn*.

Under hela programmet ger årets expertkommentatorer Klas Lindberg, Årets Kock 2012, och Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, sin syn på dagens tävlingsuppgift och finalisternas tävlingsbidrag.

Samtal med jurymedlemmarna Elena Arzak, spanska Arzak, och Mathias Dahlgren, Matbaren och Rutabaga.

17.05 Avslutande poängredovisning – de fyra finalisterna med högst poäng från finaldag 1 går vidare till finaldag 2.

17.10-19.00 AW
Efter avslutad tävlingsdag är samtliga besökare välkomna att stanna på “after tävling” med dj, dryck och snacks.

Startordning lottas och är dag 1
Kök 1: Martin Moses
Kök 2: Christian Siberg
Kök 3: Lars Niklasson
Kök 4: Louise Johansson
Kök 5: Daniel Müllern
Kök 6: Jonas Lagerström
Kök 7: Ola Wallin
Kök 8: Alexander Sjögren

Dag 2

Öppet för bransch och allmänhet.

Under finalens andra dag lagar de kvarvarande 4 finalisterna sin tränade potatisrätt och genomför andra tävlingsmoment. Den tävlande med högst totalpoäng från båda dagarna koras till Årets Kock 2019.

09.30 välkommen – dörrarna öppnas
Mingla och samtala med våra Presentatörer och Partners som bjuder på kunskap, smakprover och gastronomisk inspiration.

Titta på de tävlande finalisterna som sedan tidig morgon varit igång i sina tävlingskök.

13.00-15.45 Årets Kock 2019 scenprogram dag 2

Lydia Capolicchio introducerar oss till årets tävling genom samtal med bland andra

– Tom Sjöstedt
Årets Kock 2008 och Tävlingsledare

– Stefan Karlsson
Årets Kock 1995 och Juryns Ordförande

– Stefan Eriksson
Årets Kock 2005 och Råvaruansvarig

De 4 kvarvarande finalisterna leverera sina rätter för bedömning av juryn.

Under hela programmet ger årets expertkommentatorer Klas Lindberg, Årets Kock 2012, och Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, sin syn på dagens tävlingsuppgift och finalisternas tävlingsbidrag.

Samtal med jurymedlem Ana Roš från slovenska Hiša Franko och Elena Arzak, spanska Arzak.

15.30 Avslutande poängredovisning och korandet av Årets Kock 2019. H.K.H. Prins Carl Philip delar ut priset.