Skip to main content

Program Årets Kock 2018

Välkommen till finalen av Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning. Årets final äger rum den 28-29 september på Kungl. Tennishallen i Stockholm och programledare är Lucette Rådström. På inspirationsscenen, som leds av Fredrik Berling, är temat förebilder och på gastronomiscenen träffar du kockidoler du känner igen både från tv och Sveriges främsta krogar. Programmet uppdateras löpande och tiderna kan komma att justeras. Köp din biljett här.  

Fredag – 28/9
Inspirationsscenen
Gastronomiscenen
Finalscenen
Alla scener
Lördag – 29/9
Inspirationsscenen
Gastronomiscenen
Finalscenen
Alla scener
Inspirationsscenen
Gastronomiscenen
Finalscenen
Alla scener
Inspirationsscenen
Gastronomiscenen
Finalscenen
Alla scener
10:00
Start.

Dörrarna öppnas och vi välkomnar branschen till Årets Kock 2018

10:50
Utveckling Årets Kock.

Fredrik Berling och Andreas Stenberg, VD Årets Kock, samtalar om de förändringar som pågår inom Årets Kock och hur både tävlingen och företaget kommer att utvecklas i framtiden.

11:00
Spännande nyheter för unga kockar.
11:00
Spännande nyheter för unga kockar.
11:00
Introduktion till gastronomiscenen.
11:00
Introduktion till gastronomiscenen.
11:10
I huvudet på de svenska mästarna.

Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.

11:10
I huvudet på de svenska mästarna.

Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.

11:10
Ungdomar och utbildning. Panelsamtal – Vad tycker eleverna?

Vi samtalar med ett par gymnasieelever om deras syn på det egna yrkesvalet. Vad förväntar de sig när de kommer ut? Vad vill de ha av branschen?

11:10
Ungdomar och utbildning. Panelsamtal – Vad tycker eleverna?

Vi samtalar med ett par gymnasieelever om deras syn på det egna yrkesvalet. Vad förväntar de sig när de kommer ut? Vad vill de ha av branschen?

11:30
Ungdomar och utbildning. Panelsamtal: Vinden vänder trenden.

Hur använder vi nu den positiva vind som blåser för att vända trenden? För att få fler att söka sig till kockyrket och få en utbildning som är i nivå med vad branschen förväntar sig?

11:30
Ungdomar och utbildning. Panelsamtal: Vinden vänder trenden.

Hur använder vi nu den positiva vind som blåser för att vända trenden? För att få fler att söka sig till kockyrket och få en utbildning som är i nivå med vad branschen förväntar sig?

11:40
Inför tävlingsstart.

Introduktion till årets tävling och det första delmomentet. Genomgång och analys av uppgiften, vad vi ska förvänta oss och tankar kring hur kockarna kan tänkas tackla uppgiften.

11:40
Inför tävlingsstart.

Introduktion till årets tävling och det första delmomentet. Genomgång och analys av uppgiften, vad vi ska förvänta oss och tankar kring hur kockarna kan tänkas tackla uppgiften.

12:00 - 13:10
Tävlingsdel 1.
12:00 - 13:10
Tävlingsdel 1.
13:05
Summering av första tävlingsmomentet.

Sammanfattning, analys och reflektioner efter tävlingens första moment.

13:05
Summering av första tävlingsmomentet.

Sammanfattning, analys och reflektioner efter tävlingens första moment.

13:30
I huvudet på de svenska mästarna.

Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.

13:30
I huvudet på de svenska mästarna.

Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.

13:30
Ungdomar och utbildning. Panelsamtal: kock – en utbildning, många karriärvägar.

Vi samtalar med några kockar som valt olika karriärvägar.

13:30
Ungdomar och utbildning. Panelsamtal: kock – en utbildning, många karriärvägar.

Vi samtalar med några kockar som valt olika karriärvägar.

14:00
Branschen som arbetsplats. Panelsamtal: Att bli en attraktiv arbetsplats.

Sabis har på ett strukturerat och målmedvetet sätt arbetat för att positionera sig som en högt rankad arbetsplats. Vi lyssnar på och samtalar med företaget för att ta del av deras kunskap.

14:00
Branschen som arbetsplats. Panelsamtal: Att bli en attraktiv arbetsplats.

Sabis har på ett strukturerat och målmedvetet sätt arbetat för att positionera sig som en högt rankad arbetsplats. Vi lyssnar på och samtalar med företaget för att ta del av deras kunskap.

14:00
Lokalen öppnar för allmänhet.
14:10
Gastronomiguiden.

Höj din egen kunskap inom gastronomin. Vi pratar bl.a. om råvaror, ursprung, redskap och dryck.

14:10
Gastronomiguiden.

Höj din egen kunskap inom gastronomin. Vi pratar bl.a. om råvaror, ursprung, redskap och dryck.

14:15
Branschen som arbetsplats. Panelsamtal: utmaningar och möjligheter i branschen.

Hur kommer vi tillrätta med de problem som finns i branschen i dag? Hur löser vi utmaningarna och hur får vi till en bra arbetsplats? Hur skiljer sig möjligheterna och utmaningarna för stora respektive små arbetsgivare? 

14:15
Branschen som arbetsplats. Panelsamtal: utmaningar och möjligheter i branschen.

Hur kommer vi tillrätta med de problem som finns i branschen i dag? Hur löser vi utmaningarna och hur får vi till en bra arbetsplats? Hur skiljer sig möjligheterna och utmaningarna för stora respektive små arbetsgivare? 

14:30
Branschen som arbetsplats. Panelsamtal: hur får vi en mer jämställd bransch?

Branschen får ofta kritik för att vara väldigt ojämställd, framförallt om man tittar på stora tävlingar som Årets Kock och Bocuse d’Or. Hur får vi fler tjejer att synas i dessa sammanhang?

14:30
Branschen som arbetsplats. Panelsamtal: hur får vi en mer jämställd bransch?

Branschen får ofta kritik för att vara väldigt ojämställd, framförallt om man tittar på stora tävlingar som Årets Kock och Bocuse d’Or. Hur får vi fler tjejer att synas i dessa sammanhang?

15:00
Svenska råvaror på utdöende?

Samtal om hur klimatförändringar, lagar regler och vår köplojalitet påverkar vår inhemska matproduktion.

15:00
Svenska råvaror på utdöende?

Samtal om hur klimatförändringar, lagar regler och vår köplojalitet påverkar vår inhemska matproduktion.

15:00
I huvudet på de svenska mästarna.

Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.

15:00
I huvudet på de svenska mästarna.

Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.

15:15
Branschen som exportsuccé. Panelsamtal.

Har vi förutsättningarna i branschen och hur ska vi nå målet? Vad krävs för att lyckas och vad måste vi bli bättre på?

15:15
Branschen som exportsuccé. Panelsamtal.

Har vi förutsättningarna i branschen och hur ska vi nå målet? Vad krävs för att lyckas och vad måste vi bli bättre på?

15:30
Key Note samtal – Katarina Berg, Spotify.
15:30
Key Note samtal – Katarina Berg, Spotify.
15:30
Gastronomiguiden.

Höj din egen kunskap inom gastronomin. Vi pratar bl.a. om råvaror, ursprung, redskap och dryck.

15:30
Gastronomiguiden.

Höj din egen kunskap inom gastronomin. Vi pratar bl.a. om råvaror, ursprung, redskap och dryck.

15:50
Inför delmoment 2

Genomgång och analys av tävlingens andra delmoment. Vad vi ska förvänta oss och tankar kring hur kockarna kan tänkas tackla uppgiften.

15:50
Inför delmoment 2

Genomgång och analys av tävlingens andra delmoment. Vad vi ska förvänta oss och tankar kring hur kockarna kan tänkas tackla uppgiften.

16:30 - 18:10
Tävlingsdel 2.

Andra delen i tävlingen drar igång och avslutas med en presentation av de  fyra kockar som går vidare till dag 2.

16:30 - 18:10
Tävlingsdel 2.

Andra delen i tävlingen drar igång och avslutas med en presentation av de  fyra kockar som går vidare till dag 2.

18:10
Summering av dag 1.

Sammanfattning, analys och reflektioner av första tävlingsdagen. Samtal med jurymedlemmar, deltagare som fått lämna tävlingen samt deltagare som är kvar i tävlingen. Förväntan inför morgondagens avgörande.

18:10
Summering av dag 1.

Sammanfattning, analys och reflektioner av första tävlingsdagen. Samtal med jurymedlemmar, deltagare som fått lämna tävlingen samt deltagare som är kvar i tävlingen. Förväntan inför morgondagens avgörande.

20:00
Lokalen stänger.
09:30
Dörrarna öppnas och vi välkomnar branschen och allmänhet till Årets Kock 2018.
10:00
I huvudet på de svenska mästarna.

Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.

10:00
I huvudet på de svenska mästarna.

Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.

10:20
Gastronomiguiden.

Höj din egen kunskap inom gastronomin. Vi pratar bl.a. om råvaror, ursprung, redskap och dryck.

10:20
Gastronomiguiden.

Höj din egen kunskap inom gastronomin. Vi pratar bl.a. om råvaror, ursprung, redskap och dryck.

10:30
Lägesrapport på tävlingen.
10:30
Lägesrapport på tävlingen.
10:50
Inför delmoment 3.

Genomgång och analys av tävlingens tredje delmoment. Vad vi ska förvänta oss och tankar kring hur kockarna kan tänkas tackla uppgiften.

10:50
Inför delmoment 3.

Genomgång och analys av tävlingens tredje delmoment. Vad vi ska förvänta oss och tankar kring hur kockarna kan tänkas tackla uppgiften.

11:00 - 11:30
Tävlingsdel 3.
11:00 - 11:30
Tävlingsdel 3.
11:35
Produktion och hållbar utveckling. Spendrups.

Ekologiskt öl – på riktigt

11:35
Produktion och hållbar utveckling. Spendrups.

Ekologiskt öl – på riktigt

11:40
I huvudet på de svenska mästarna.

Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.

11:40
I huvudet på de svenska mästarna.

Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.

12:00
Produktion och hållbar utveckling. Norges Sjömatråd.

Seafood from Norway berättar om sitt hållbarhetsarbete. Bocuse d’Or-vinnaren Geir Skeie är på plats för att berätta om klimatsmart lax från Norge.

12:00
Produktion och hållbar utveckling. Norges Sjömatråd.

Seafood from Norway berättar om sitt hållbarhetsarbete. Bocuse d’Or-vinnaren Geir Skeie är på plats för att berätta om klimatsmart lax från Norge.

12:25
Produktion och hållbar utveckling. Arla.

Arla berättar om sitt hållbarhetsarbete.

12:25
Produktion och hållbar utveckling. Arla.

Arla berättar om sitt hållbarhetsarbete.

12:45
Produktion och hållbar utveckling. Svensk Fågel.

Svensk Fågel berättar om sitt hållbarhetsarbete.

12:45
Produktion och hållbar utveckling. Svensk Fågel.

Svensk Fågel berättar om sitt hållbarhetsarbete.

12:50
I huvudet på de svenska mästarna.

Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.

12:50
I huvudet på de svenska mästarna.

Samtal med tidigare Årets Kock vinnare.

13:00
Inför delmoment 4.

Genomgång och analys av tävlingens fjärde och sista delmoment. Vad vi ska förvänta oss och tankar kring hur kockarna kan tänkas tackla uppgiften.

13:00
Inför delmoment 4.

Genomgång och analys av tävlingens fjärde och sista delmoment. Vad vi ska förvänta oss och tankar kring hur kockarna kan tänkas tackla uppgiften.

13:15
Forskning och branschen. Föreläsning.

Alfred Nobel Science Park och deras forskare berättar om det senaste inom sensorik, vikten av att välja rätt färg på tallriken och hur vissa ordval kan hjälpa eller stjälpa en restaurangs försäljning.

13:15
Forskning och branschen. Föreläsning.

Alfred Nobel Science Park och deras forskare berättar om det senaste inom sensorik, vikten av att välja rätt färg på tallriken och hur vissa ordval kan hjälpa eller stjälpa en restaurangs försäljning.

13:40
I huvudet på de svenska mästarna.
13:40
I huvudet på de svenska mästarna.
14:15 - 16:00
Tävlingsdel 4.

Sista delen av tävlingen drar igång och avslutas med en presentation av vinnaren av Årets Kock 2018.

14:15 - 16:00
Tävlingsdel 4.

Sista delen av tävlingen drar igång och avslutas med en presentation av vinnaren av Årets Kock 2018.

16:10
Summering av Årets Kock 2018.

Sammanfattning, analys och reflektioner av andra tävlingsdagen och Årets Kock 2018. Samtal med finalisterna samt Årets Kocks presentatör och partners.

16:10
Summering av Årets Kock 2018.

Sammanfattning, analys och reflektioner av andra tävlingsdagen och Årets Kock 2018. Samtal med finalisterna samt Årets Kocks presentatör och partners.

17:00
Lokalen stänger.
Select date to see events.