top of page

Intervju  [/vc_column_text][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”extra-color-1″ animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”9624″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”Finalist Årets Kock 2018 ” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23bfbfbf” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][vc_custom_heading text=”Peter J Skogström – Tidigare vinnaren ställer upp igen.” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|color:%23000000|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][divider line_type=”No Line”][split_line_heading]

Peter J Skogström driver Vin och Mat, Slottsparken i Malmö samt Smarta Kök. Redan för 12 år sedan vann Peter tävlingen och tog hem titeln Årets Kock 2006. Men det är en stor skillnad mellan tävlingen 2006 och tävlingen 2018. [/split_line_heading][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Årets upplaga innehåller flera delmoment och sätter de tävlande på prov i både förberedd och oförberedd matlagning, teori, råvarukunskap och handlag.

”Jag gillar verkligen det nya greppet kring tävling med flera moment och under två dagar, man är på helt rätt spår. Detta visar verkligen bredden i vårt hantverksyrke och att man inte bara kan stå och nöta in en rätt under lång tid utan man få visa prov på sin kunskap kring råvaror, yrkesskicklighet och kreativitet”

Peter var dessutom den enda kocken som fick maxpoäng på den hemliga råvarukorgen i kvalet som hölls 19-20 juni.

”Ja det var ju fantastiskt kul! Det liksom bara kom till mig. Brynt smör och färskpotatis, koka in sparris, rimmad örret och så använda jag mig av citron, curry och koriander i smaksättningen och vips…”.

Peter älskar att tävla i olika former och sammanhang, både mot sig själv och mot andra. Han tycker om att flytta gränser och testa nytt. Grunden till framgång, både i tävlingar och för att lyckas servera riktigt bra tallrikar till restaurangens gäster likväl som hemma stavas förberedelser enligt Peter.

”Det är viktigt att ha en klar bild av vad du ska göra innan du börjar laga mat, att plocka fram allt och se så till du har allt hemma för att inte senare behöva kompromissa.”

Under sommaren kan du följa finalisterna i Årets Kock 2018 på vår Instagram. Peter gästspelar vecka 29.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/12″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column][/vc_row]

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page