top of page

“Juryn i år är verkligen värdig ett 40-årsjubileum” säger Jonas Dahlbom, juryordförande i Årets Kock 2023.


Den 19 oktober dags för finalen i Årets Kock, SM i professionell matlagning! Jonas Dahlbom är juryordförande och hans uppdrag att sätta samman och leda den jury som bedömer i tävlingen Årets Kock.



Hur känns det inför årets final?

”Juryn i år är verkligen värdig ett 40-årsjubileum. Vi har samlat några av de mest kunniga gastronomerna vi har i Sverige och dessutom adderat internationell kompetens i form av Pam Pichaya, som är en ny lysande stjärna i kockvärlden”

Vad är ditt bästa tips till de som ska tävla?

”I år ska finalisterna tänka extra mycket på metod då det kommer att vara 25% av den totala poängen. Metodjuryn kommer att kolla på råvaruhantering, svinn och det kommer finnas en våg i köket för att mäta matsvinn.”

Varför har metodpoängen fått en större plats i tävlingen?

”Metod är en mycket viktig del i professionell matlagning. I internationella matlagningstävlingar har metod en viktig roll och det sätter större krav på hållbarhet.”

Comments


bottom of page