Intervju [/vc_column_text][divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”4″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”4″ divider_color=”extra-color-1″ animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][image_with_animation image_url=”15195″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Thomas Sjögren, Årets Kock 2015″ font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23bfbfbf” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][vc_custom_heading text=”Min roll är att jobba med att utveckla känslan, maten och upplevelsen på plats.” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|color:%23000000|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][divider line_type=”No Line”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Thomas Sjögren vann Årets Kock 2015 och sitter nu i styrelsen för Årets Kock AB. Thomas driver, tillsammans med Goldrest AB, flera krogar och hotell på Västkusten och har nu även tagit över Hällsnäs Hotell & Restaurang i Mölnlycke. Vi ställde några frågor till Thomas:
Stort grattis till förvärvet av Hällsnäs Hotell & Restaurang!
Vilka planer och ambitioner har ni för verksamheten framåt? Vi vill skapa en upplevelsedestination med fokus på att njuta och koppla av. Vi planerar nu för att bygga till 40 hotellrum och ett SPA med pooler och behandlingsrum. Här finns en fantastisk natur så vi kommer att erbjuda många olika aktiviteter som svampkurser, utflykter, kanotpaddling och matlagningskurser. Vi kommer satsa på privatmarknaden primärt men även på events och upplevelser för företag när den tiden kommer.
Vilka matkoncept och vilken kulinarisk inriktning kommer du att utveckla på Hällsnäs? Vi planerar för att bygga en upplevelserestaurang med fine dining, ca 30 platser där det kommer finnas en säsongsbaserad meny. Vår huvudrestaurang kommer servera avsmakningsmenyer och a la carté. Det kommer vara en restaurang som är öppen för alla, alla dagar i veckan. Den öppnar 8 januari.
Ni har förstärkt köksteamet med Ola Wallin, silvermedaljör i Årets Kock, Vad blir hans roll och vad är din roll? Ola kommer ta rollen som köksmästare, Det känns väldigt roligt att få med Ola i teamet. Jag finns med som ett kreativt bollblank men delar min tid mellan våra verksamheter. Min roll är att jobba med att utveckla känslan, maten och upplevelsen på plats.
Inom Goldrest driver du även verksamheter på Smögen och i Fjällbacka, hur har utvecklingen sett ut där? Vi öppnade hotellet i Fjällbacka under pandemin och satsar nu på julbordsäsongen. Det var en tuff vår men sen har sommaren gått bra. Vår ambition är att ha öppet 365 dagar om året på sikt. På Smögen har det varit en bra sommar och även en bit in på hösten med hummerfiske.
Du har många järn i elden och snart är det premiär för tv-programmet Yes Chef där du lagar mat med Pernilla Wahlgren. Hur har det varit att spela in en tv-serie? Det har verkligen varit jätteroligt. Vi har rest runt i hela Sverige och lagat mat. Premiär är den 17 december på Dplay.
Finns det mer spännande saker som händer framöver? I våras öppnade vi upp Grano i Fjällbacka som sedan tidigare finns i Göteborg och nu har vi som målsättning att öppna upp på Smögen sommaren 2021. Sen ska jag även bli pappa i februari, det känns stort!
Stort lycka till Thomas med allt framöver![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner disable_element=”yes” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Andreas Stenberg” font_container=”tag:h5|text_align:center” google_fonts=”font_family:Roboto%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:500%20bold%20regular%3A500%3Anormal”][vc_custom_heading text=”VD Årets Kock” font_container=”tag:h5|font_size:14|text_align:center|color:%23939393″ google_fonts=”font_family:Roboto%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:500%20bold%20regular%3A500%3Anormal”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/12″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column][/vc_row]
Comments