Grattis till årets kvalfinalister som har gått vidare till kvalificeringstävlingen den 11-12 juni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola! Totalt är det 18 kvalfinalister som kommer att tävla. Årets Kock, SM i professionell matlagning, är Sveriges mest prestigefyllda mattävling där de främsta kockarna gör upp om att bli regerande svensk mästare. Anmälningsperioden för att söka till Årets Kock ägde rum mellan 2-12 maj.
Kvalfinalister 2024:
Moa Johansson - souschef på restaurang ROT på Gotland
Michael Andersson - köksmästare på Celeste/Frilans Petite Gastronomi i Stockholm
Mikaela Håkansson - souschef på Färna Herrgård i Färna
Mikael Feuk - köksmästare på Gastro Gaspari i Flyinge
Robin Lindqvist Frank - kock på KOKA / Björns Bar i Göteborg
Harald Linder - souschef på Persona i Stockholm
Eskil Sundblad - kökschef på Gemla Vinbar i Stockholm
Lotta Karlsson - kock på Restaurang Ärla i Stockholm
Magnus Åkerström - köksmästare på Bibliothek på Lidingö
Tobias Arndt - souschef på Aristo i Stockholm
Jesper Wallqvist - kock på Restaurang Tre Bröder i Ljungsbro
Pontus Wellén - Executive Chef på Sheraton Stockholm Hotel i Stockholm
Lars Niklasson - kock på ISS Danske Bank i Stockholm
Henric Herbertsson - kökschef på SK Mat och Människor i Göteborg
Evelina Änggren - kock på Signum i Göteborg
William Brittsjö - frilansande kock i Stockholm
Anton Husa - souschef på Bulot i Göteborg
Martin Karlsson - kökschef och ägare av Grenna Hotell i Gränna
Tävlingen Årets Kock, SM i professionell matlagning består av tre tävlingsfaser. Först ut är receptkvalet där juryn röstar anonymt på de anmälda tävlingsbidragen, följt av kvalificeringstävling och final under hösten.
Kvalificeringstävlingen sker under två dagar i juni där antal tävlande går från 18 till 12 efter dag ett och slutligen presenteras de 6 finalisterna som går vidare till finalen efter dag två.
Jurygruppen består av Sveriges främsta och mest etablerade kockar och personer med hög gastronomisk kompetens och erfarenhet, tillsammans kommer de att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformningen av juryn varierar beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande är Jonas Dahlbom och tävlingsledare för Årets Kock 2024 är Viktor Westerlind.
Comments