ÅRETS KOCK PODDEN
Årets Kock Podden med Stefan Ekengren & Tea Malmegård
Nytt avsnitt ute av Årets Kock Podden!
Avsnitt 12: Desirée Jaks, kökschef på nya Restaurangen Spesso gästar podden.
Desirée kommer närmast från stjärnkrogen Agrikultur med nynordisk mat på meny men nu satsar hon helhjärtat på det italienska köket. Hon är född i Sverige men uppvuxen i Polen. Under hennes uppväxt har hon inspirerats mycket av sin mormor och lärt sig att laga mat från grunden, att ta vara på alla råvaror och använda det som växer i trädgården. Lyssna på ett personligt samtal med en kock med mycket driv, energi och stora ambitioner. Drömmen är att starta eget och att vinna Årets Kock!
Avsnitt 11: Mångfald och inkludering, nyckeln till en framgångsrik företagskultur.
Vi följer upp det senaste avsnittet där vi pratade om sexuella trakasserier i branschen och om hur vi kan få till den förändring vi alla vill ha. Hur gör man för att skapa en hållbar kultur? Hur skapar man ett fungerande team och en arbetsplats där mångfald och inkludering är en del av framgången? Att låta människor misslyckas, komma till tals, känna sig respekterade och uppskattade är några av nycklarna för att skapa en arbetsplats där unga talanger vill jobba. Det handlar om att skapa en kultur som ska ge den bästa kundupplevelsen.
Programmet gästas av Sofia Falk som har en bakgrund från underrättelsetjänsten och har under 15 år hjälpt undra globala bolag i alla möjliga branscher att förändra sin kultur och sätt att jobba för att bättre inkludera och respektera den mångfald de har eller behöver för att lyckas med sin affär.
Avsnitt 10. Tid för förändring – en gång för alla.
Tillsammans med programmets gäster pratar vi om framtiden, hur vi får till den förändring som vi alla så gärna vill ha och vilka steg som måste tas för att nå dit. Programmet gästas av Fredrik Eriksson, krögare på Långbro Värdshus och Nationalmuseum samt Årets Kock 1987, Andreas Stenberg, VD för Årets Kock AB och Fanny Sturén, hållbarhetschef Svenska Brasserier och Restaurangchef Emmer.