PODDCAST

ÅRETS KOCK PODDEN

Avsnitt 16: Kocklegenden Karin Fransson

Avsnitt 16: Kocklegenden Karin Fransson gästar podden

Karin är en av Sveriges bästa kockar och en förebild för hela branschen. Karin kom första gången till Sverige från Tyskland på 70-talet och träffade sin blivande man. Sen blev hon kvar och tog över köket på anrika Hotell Borgholm. I Karins kök har många av dagens bästa kockar utbildats och här har jämställdhet, inspiration och glädje alltid varit en självklarhet. Sedan 2012 delas Karin Franssons mentorpris ut varje år i syfte att belöna mentorer som i sitt arbete bidragit till att lyfta och utveckla kvinnliga kockar.

Avsnitt 15: Johan Backéus, Årets Kock 2017.

Avsnitt 15: Johan Backéus, Årets Kock 2017 gästar Podden.

Johan började sin karriär på Gondolen i Stockholm där han fick smeknamnet Mörten.  Efter segern i Årets Kock blev drömmen om att starta eget sann när Johan tillsammans med sin fru Birgit öppnade Restaurang Naturaj i Sundsvall.Naturaj betyder naturligt. Lyssna på ett samtal om att leva nära naturen och att driva en krog med höga ambitioner.

Avsnitt 14: Martin Moses, Årets Kock 2019.

Avsnitt 14: Martin Moses, Årets Kock 2019 och kökschef på SK Mat & Människor gästar podden.

Martin vann Årets Kock 2019 men var snubblade nära redan 2018.  Han var även med i finalen 2007. Martin är en tävlingsmänniska och innan kockkarriären tog fart vann han 10 junior SM-guld i K2 tillsammans med sin tvillingbror. Martin jobbar idag som kökschef på SK Mat & Människor. Ett samtal om vägen till att vinna Årets Kock och om ett annorlunda år som vinnare när Corona slog till.

Avsnitt 13: Kockprofilen Louise Johansson

Avsnitt 13: Kockprofilen Louise Johansson gästar podden.

Från seger i Sveriges Mästerkock 2011 till final i Årets Kock 2019. Hur har den resan sett ut och får vi se Louise tävla igen i Årets Kock? Louise är från Göteborg och har under åren jobbat på bland annat Salt & Sill och Upper House men driver idag det egna företaget Taste by Louise. Louise är även matstylist och kokboksförfattare. Lyssna på ett samtal om att våga och att gå sin egen väg i en bransch med många förutfattade meningar.

Avsnitt 12: Desirée Jaks gästar podden.

Avsnitt 12: Desirée Jaks, kökschef på nya Restaurangen Spesso gästar podden.

Desirée kommer närmast från stjärnkrogen Agrikultur med nynordisk mat på meny men nu satsar hon helhjärtat på det italienska köket. Hon är född i Sverige men uppvuxen i Polen. Under hennes uppväxt har hon inspirerats mycket av sin mormor och lärt sig att laga mat från grunden, att ta vara på alla råvaror och använda det som växer i trädgården. Lyssna på ett personligt samtal med en kock med mycket driv, energi och stora ambitioner. Drömmen är att starta eget och att vinna Årets Kock!

Avsnitt 11: Mångfald och inkludering.

Avsnitt 11: Mångfald och inkludering, nyckeln till en framgångsrik företagskultur.

Vi följer upp det senaste avsnittet där vi pratade om sexuella trakasserier i branschen och om hur vi kan få till den förändring vi alla vill ha. Hur gör man för att skapa en hållbar kultur? Hur skapar man ett fungerande team och en arbetsplats där mångfald och inkludering är en del av framgången? Att låta människor misslyckas, komma till tals, känna sig respekterade och uppskattade är några av nycklarna för att skapa en arbetsplats där unga talanger vill jobba. Det handlar om att skapa en kultur som ska ge den bästa kundupplevelsen.

Programmet gästas av Sofia Falk som har en bakgrund från underrättelsetjänsten och har under 15 år hjälpt undra globala bolag i alla möjliga branscher att förändra sin kultur och sätt att jobba för att bättre inkludera och respektera den mångfald de har eller behöver för att lyckas med sin affär.

Avsnitt 10: Tid för förändring - en gång för alla!

Avsnitt 10. Tid för förändring – en gång för alla.

Tillsammans med programmets gäster pratar vi om framtiden, hur vi får till den förändring som vi alla så gärna vill ha och vilka steg som måste tas för att nå dit. Programmet gästas av Fredrik Eriksson, krögare på Långbro Värdshus och Nationalmuseum samt Årets Kock 1987, Andreas Stenberg, VD för Årets Kock AB och Fanny Sturén, hållbarhetschef Svenska Brasserier och Restaurangchef Emmer.

11/09 kl 9.00

Tommy Myllymäki & Tom Sjöstedt

Lär känna juryordförande och tävlingsledare för Årets Kock. Hur tävlar man egentligen i Årets Kock?

12/09 kl 9.00

Ludwig Tjörnemo

Vad är det som driver den här tävlingsveteranen till att vilja vinna ytterligare en tävling?

12/09 kl 12.00

Luqaz Ottoson

Luqaz tog cykel från Smygehuk till Treriksröset 2016 och hamnade till slut på Gotland.

13/09 kl 9.00

Jesper Jakobsson

Lyssna på ett samtal om tävlingsnerver, förebilder och om hur kampsporten förberett honom på hans första Årets kock final. 

13/09 kl 12.00

Henric Herbertsson

Spretig och syraskadad ja hur beskriver han själv sin matlagning egentligen?

14/09 kl 9.00

Christian Siberg

Har fullt upp som ny kökschef på Omaka som öppnar i dagarna och samtidigt fullt fokus på finalen.

14/09 kl 12.00

Ola Wallin

Ola skulle egentligen bli trummis men mamma och pappa såg till att han sökte till restaurangskolan.

15/09 kl 9.00

Jessie Sommarström

Hur långt måste man ibland gå för att följa sina drömmar och hur en första dag i sitt drömkök blev en lång mardröm.

15/09 kl 12.00

Marcus Bremdal

Marcus har varit coach för Juniorkocklandslaget. Vem är eller snarare vem vill Marcus vara som ledare?