Ni har väl inte missat att det kommit ett ny pinsa-ställe till Stockholm? På nyöppnade Al Taglio da Perrelli serveras pinsa som lättast beskrivs som en avlång street food-pizza.
– I Rom har man njutit av pinsa sedan urminnes tider. Pinsa är ingen pizza, det är mycket mer och mycket bättre. Brödet är krokant och luftigt och utgör en perfekt bas till alla råvarorna som här får spela huvudrollen, säger krögaren Nicola Perelli.
Nicola fortsätter:
– Någon var ju tvungen att göra det. Det tog bara ett tag innan jag förstod att det låg på mina axlar. Stockholm är i behov av ett kvalitativt alternativ till den vanliga själlösa snabbmaten. Samtidigt vill jag erbjuda stockholmarna en italiensk oas mitt i stadens brus.

En Pinsa kostar mellan 39 – 69 kronor och kan både ätas i lokalen eller tas med som takeaway.
När uteserveringen, som har plats för 120 gäster, öppnar till våren kommer det också att finnas gelato, vin och öl. Redan i dag kan du dricka italiensk kaffe på plats.

Adressen är Centralplan 19, vid huvudentrén till Stockholm Centralstation.

På bild: Pina Sciesa, Nicola Perrelli och Sanja Acimovic.
Foto: Andreas Lundberg.

Perelli tar pinsa till Stockholm

Restaurangvärlden