Arla Food logo
Spendrups bryggeri logo

Arla Foods

PRESENTATÖR ÅRETS KOCK Arla har ett långsiktigt engagemang i tävlingen Årets Kock. Det nära samarbetet med Sveriges främsta kockar ligger helt i linje med Arlas vision att inspirera och öka konsumenters kunskap kring att kunna laga mat från grunden på ett naturligt och hälsosamt sätt.

Årets Kock stärker matkulturen i Sverige på bred front. Det är tydligt att kockyrkets status har höjts sedan tävlingen startade och runt om i landet jobbar skickliga, stolta kockar som gör ett fantastiskt jobb. Det är roligt att Arla har varit med och drivit den här utvecklingen sedan 1983.” Inger Myresten, Head of Marketing Foodservice, Arla

Spendrups

PRESENTATÖR ÅRETS KOCKVi samarbetar med Årets Kock för att lyfta det fantastiska mathantverket och experimentera med smaker. Vår kärlek till mat och dryck finns i blodet och här får vi möjligheten att utveckla den tillsammans med Sveriges bästa smakkonstnärer.” Fredrik Spendrup, vd Spendrups Bryggeri AB

Spendrups Bryggeri grundades 1897 och bygger på passionerat hantverk och genuin dryckesupplevelse. Spendrups är i dag Sveriges ledande bryggeri – men de är inte bara ölentusiaster utan producerar också läsk, vatten, cider och är en stor importör av vin.

HUVUDPARTNER ÅRETS KOCK Tillsammans med Årets Kock vill vi på Menigo bidra till att utveckla svensk gastronomi. Genom att lyfta svenska råvaror i säsong och öka kännedomen om svenska producenter, kan vi tillsammans med Sveriges kockelit inspirera till hållbara matupplevelser från gård till gaffel.

Officiella leverantörer och samarbeten

Med stöd av

Tävlingen Årets Kock arrangeras med stöd av Gastronomiska Akademi-en, Svenska Kockars Förening och Föreningen Årets Kock. Föreningen Årets Kock består av tidigare vinnare av tävlingen Årets Kock. De arbetar för att driva den svenska gastronomin framåt och för att generellt öka kunskapen i branschen. I över tio år har föreningen samarbetat med Nobelstiftelsen och Stadshusrestauranger kring Sveriges mest prestigefulla måltid, Nobelmiddagen gällande mat och dryck.

Ägare

Årets Kock AB är ett helägt dotterbolag till Restaurangakademien sedan 2015. Restaurangakademien grundades 1985 och erbjuder utbildningar för restaurangbranschen och har blivit en naturlig mötesplats för restaurangchefer, kockar, sommelierer, bartenders och serveringspersonal.

För partners

Du som partner hittar material och information som rör kommunikationen kring samarbetet med Årets Kock här. Saknar du lösenord, hör av dig till info@aretskock.se så hjälper vi dig.

Brandbook