Tack till våra partners som bidrar till att utveckla Årets Kock och svensk gastronomi!
Årets Kock AB är en partnerfinansierad organisation som ägs av Arla och Spendrups. För ägare och partners är Årets Kock en arena och ett forum att driva restaurangbranschen framåt och att leda svensk gastronomi in i framtiden. Tack vare alla våra fantastiska partners och samarbeten kan Årets Kock, SM i professionell matlagning genomföras varje år.
Är ni intresserade av att bli samarbetspartner till Årets Kock?
Presentatör av Årets Kock
På 1880-talet förenades svenska mjölkbönder i en kooperativ rörelse som idag är Arla. Tillsammans blev de starkare och kunde skapa mejeriprodukter av högsta kvalitet. Idag fortsätter vårt engagemang för god och vällagad mat där vi uppskattar vårt nära samarbete med kockar och konditorer, kunder och leverantörer.
Arla är stolt presentatör av Årets Kock och har varit en huvudsponsor sedan starten 1983. Tävlingen säkrar att den svenska gastronomin utvecklas på högsta nivå. Det långsiktiga engagemanget för svensk kockelit kommer Arlas kunder till nytta genom en direkt kunskapsöverföring och inspiration från de bästa kockarna i Sverige. Att dessutom inspirera och öka konsumenters kunskap att laga mat själv från grunden, på ett hälsosamt och naturligt sätt, ligger helt i linje med Arlas vision.
Presentatör av Årets Kock
Vi är Spendrups, det svenska familjebryggeriet. I dag drivs företaget i fjärde generationen med flera familjemedlemmar som aktiva eldsjälar i hjärtat av våra verksamheter.
Vår kärlek till öl och mat finns i blodet, och i samarbetet med Årets Kock får vi möjligheten att utveckla den tillsammans med Sveriges bästa smakkonstnärer.
Huvudpartner av Årets Kock
Vi levererar omtanke. När du gör livet godare för många finns vi alltid till hands. Med ett heltäckande utbud av bra råvaror, hållbarhet i fokus, personlig service och säkra leveranser, hjälper vi dig att förbättra din affär. Vi har ett nära samarbete med svenska odlare, bönder, uppfödare och fiskare över hela Sverige och vi hjälper dig gärna hitta just det du behöver. Välkommen till oss!
Restaurangbranschens utveckling är viktig för oss och vi är en stor aktör och supporter. Årets Kock har under många år bidragit till den gastronomiska utvecklingen och det stora intresset för mat bland svenska konsumenter. Därför är vi stolt huvudpartner till Årets Kock.
Huvudpartner av Årets Kock
Menigo är en av Sveriges största matgrossister. Vi levererar mat, dryck och restaurangutrustning till privata och offentliga verksamheter. Hos Färskvaruhallen Menigo hittar du färskvaror av högsta kvalitet. I vårt sortiment finns varor från globala varumärkesleverantörer och lokala producenter. Vi erbjuder även expertrådgivning från menyplanering till köksekonomi. Menigo finns på åtta orter i Sverige: Stockholm, Göteborg, Karlstad, Malmö, Helsingborg, Sundsvall, Strängnäs och Västerås.
Genom vårt partnerskap tillsammans med Årets Kock vill vi på Menigo vara med och driva svensk gastronomi framåt samt främja återväxten av nästa generation i branschen. Vi vill stärka kunskapen om svenska råvaror i säsong och öka kännedomen om våra producenter.
Samarbetspartner till Årets Kock
Visita är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Vi hjälper företag inom besöksnäringen att växa och utvecklas, är besöksnäringens samlade röst och ger Visita företagen råd och stöd i arbetsgivarfrågor och i förhandlingar med våra fackliga motparter.
Officiell leverantör till Årets Kock
Den första Globalkniven designades i Japan år 1985, och ett kvitto på dess kvalitet är att den ser likadan ut än idag. Sedan dess har Global som ett av världens mest populära knivvarumärken fortsatt att ständigt utveckla nya klassiker och innovativa modeller. Globals knivar har kombinationen av slitstarkt stål, unik design och sylvass egg som gör dem oumbärliga för proffs som kockstjärnan och ambassadören Sebastian Gibrand. För Global är det en självklarhet att sponsra Årets Kock och bidra till svensk gastronomis utveckling.
Officiell leverantör till Årets Kock
Segers fabriker, med hela 80-år som en del av besöksnäringen, har givetvis ett nära samarbete med Årets kock. Vi på Segers hyllar likt Årets kock svensk gastronomi och vill genom detta sponsorskap förena tradition med innovation. Vi stödjer såklart de tävlande kockarna med kockkläder som står för hållbarhet och kvalitet. Vårt gemensamma engagemang understryker även vikten av passion för mat och komfort i köket. Vårt bidrag till Årets kock visar på ett framgångsrikt sponsorskap som inspirerar nästa generation kockar att sträva efter hållbarhet och högsta kvalitet i sitt hantverk.
Segers - vi höjer restaurangupplevelsen.
Officiell leverantör till Årets Kock
Välkommen till hela Sveriges kryddträdgård. Med över 100 års erfarenhet av att odla och mixa kryddor vågar vi säga att vi lärt oss hur man får till den bästa kryddan. Alltid med ena nypan i trädgården och den andra i provköket hittar vi den inspiration vi söker för att ge dig den bästa smakupplevelsen.
Men våra kryddor ska inte bara smaka bra, de ska också kännas bra. Allt vi gör har sitt ursprung i naturen och därför tar vi ansvar för hela flödet, använder de bästa råvarorna och gör allt vi kan för en välmående miljö – våra kryddor ska göra gott både för maten och själen, det är bästa receptet enligt oss.
Officiell leverantör till Årets Kock
Werners är en importör och restaurangleverantör som i nära relation med sina kunder jobbar med kvalitativa och unika livsmedel. Verksamheten bygger på att med passion och innovation förmedla kunskap och inspiration inom gastronomi. Werners är stolt samarbetspartner till Årets Kock och tycker att det är viktigt att föra svensk gastronomi framåt. Dels genom att ge de professionella kockarna som tävlar utrymme att utvecklas och även att inspirera den kommande generationen inom gastronomi.
Officiell leverantör till Årets Kock
Intresset för matens ursprung är mer aktuellt än någonsin, både hemma och på restaurangen. Det gör Årets Kock till ett gott sällskap för svenska råvaror. Maten vi äter ska vara god, men också vara producerad under goda förhållanden. Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige gör det enkelt att välja svenskt i butiken, hos restauranggrossisten och restaurangen. Odlat, fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige. Titta efter märket!
Officiell leverantör till Årets Kock
Framtidens kök... Vad är det för dig? Med ledorden hållbarhet, teknik i framkant, passion, kunskap är vi en trygg leverantör. Hållbar gastronomi innefattar så mycket mer än lokalproducerat även om vi älskar och förespråkar det lokala. Hur tillagar vi våra råvaror? Finns det lösningar som optimerar svinn? Finns det lösningar som frigör tid från skrivbord till skärbräda? Hur energi optimerar vi? Frågor som är vår vardag och som vi mer än gärna delar med oss av. Mot en mer hållbar framtid på alla plan tillsammans!
Officiell samarbetspartner till Årets Kock
Nobis Hospitality Group är en av Nordens ledande koncerner inom hospitalitynäringen och innefattar kända varumärken som Operakällaren och Café Opera samt designhotellen Nobis Hotel Stockholm, Nobis Hotel Copenhagen, Hotel Skeppsholmen, Miss Clara, Hotel J, Stallmästaregården och Blique by Nobis. I juni 2021 expanderade koncernen utanför Norden genom öppningen av Concepció by Nobis i Palma, Spanien.
Officiell samarbetspartner till Årets Kock
Sedan 2018 har Generation Waste arbetat för att minska matsvinnet i både privata och offentliga kök. Vårt mål är att skapa en hållbar framtid genom att förändra beteenden, vilket vi uppnår genom att utbilda kökspersonal och deras ledning. Genom kontinuerlig mätning av matsvinn får vi insikter som möjliggör besparingar, förändring och minskad koldioxidpåverkan. Generation Waste har köket och kockyrket i sitt DNA, och att bli officiell samarbetspartner till Årets Kock känns som en naturlig utveckling. Vår vision är Zero Waste och vår mission är att Changing the world, one plate a a time.