Skip to main content
 

Årets Rätt

2019 introducerade Årets Kock ett nytt initiativ – Årets Rätt. Genom Årets Rätt vill vi skapa nya, klassiska maträtter som varje svensk ska känna till och som vi hoppas också ska bli riktiga favoriter. Årets Rätt skapas varje år av regerande svensk mästare i professionell matlagning – Årets Kock.

Årets Rätt ska:
– kunna serveras både hemma och på restaurang.
– vara klimatsmart.
– lagas av råvaror som finns tillgängliga i vanliga mataffärer över hela landet, och större delen av året.
– spegla sin tid och den skapande kockens matlagningsfilosofi.

Årets Rätt 2024 – Havets superhjälte i fyra säsonger

Skapad av Desirée Jaks, Årets Kock 2023

Till receptet

Årets Rätt 2023 – 50/50 köttbullar i tomatsås med pasta

Skapad av Jessie Sommarström, Årets Kock 2022

Till receptet

Årets Rätt 2022 – Vildsvinsrulle i tunnbröd

Skapad av Gustav Leonhardt, Årets Kock 2021

Till receptet

Årets Rätt 2021 – Swedish Bowl

Skapad av Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020

Till receptet

Årets Rätt 2020 – Torskbiffar

Skapad av Martin Moses, Årets Kock 2019

Till receptet

Årets Rätt 2019 – Kåltaco

Skapad av David Lundqvist, Årets Kock 2018

Till receptet