Svenska Kocklandslaget, Sveriges lag för att tävla i Culinary World Cup 2022 samt Culinary Olympics 2024, har tillsatt nya coacher för de två lagen. För Svenska Kocklandslaget blir Marie Skogström coach och för Svenska Juniorkocklandslagen Sebastian Pettersson och Anders Karlsson. Målet är att vinna tävlingarna och att göra Svenska Kocklandslagets framstående insatser i internationell gastronomi mer känt för svenskarna.

”Jag är superpepp på ett nytt utmanande steg för mig personligen, och där vi tillsammans med sponsorerna har ett gemensamt mål att fortsätta hålla Sverige i framkant båda på prispall men också ett jämställt lag med moderna värderingar 2.0”, säger Marie Skogström. Nu ska nya lag rekryteras. En önskan är att få se både manliga och kvinnliga sökanden. Här behövs en förändring i branschen och den nya organisationen borgar för en utveckling på den punkten. Ansvarig för både Svenska Juniorkocklandslaget och Svenska Kocklandslaget blir Jens Ericsson, som tillräder i den nya rollen som General Manager för de båda lagen. 

Läs mer i nästa utgåva av Restaurangvärlden.

Ny trio tar över kocklandslagen

Restaurangvärlden