Årets Kock Talks

Matupplevelsen efter pandemin

Studion gästas bland annat av: Hedda Spendrup, Jimmi Eriksson – Årets Kock 2016, Lotta Bäckman – Application Manager Culinary Insights, Arla provköket.

Under pandemin har vi sett dels ett skifte i restaurangernas kunderbjudande, dels sett ett skifte i hur vissa drycker och livsmedel köps och konsumeras. Från restaurangen till hemmet. Samtidigt vet vi att kockarna sätter trenderna i köket och att detaljhandelsföretagen köper in det konsumenterna efterfrågar utifrån sina restaurangupplevelser.

Hur kommer pandemin långsiktigt att påverka vårt sätt att köpa och konsumera mat? Vilka nya gästbeteenden såg vi under pandemin och vilka av dessa är här för att stanna? Är det nya köpmönstret här för att stanna eller kommer allt att bli som vanligt igen med tiden? Hur ser framtidens matupplevelse ut och vad gör livsmedelsproducenterna för att anpassa sig till dessa?

Fler samtal från Årets Kock Talks

Besöksnäringen – basen i omstarten av Sverige

Restaurangen efter pandemin

Talangförsörjningen efter pandemin

Matproducenten – den nya hjälten

Tid för gastrotech