Årets Kock Talks

Matproducenten – den nya hjälten!

På länk hör vi Stefan Eriksson, Årets Kock 2005 och råvaruansvarig för Årets Kock.

Covid19 synliggjorde på ett plågsamt sätt hur sårbara vi är som land och att vi är väldigt beroende av utländska bönder för vår egen livsmedelsförsörjning. Konsumenter och gäster säger att man gärna vill äta mat med svenskt ursprung, samtidigt kämpar svenska bönder för sin egen överlevnad.

Hur kan det vara så och hur skapar vi en förändring där vi både säkrar vår egen livsmedelsförsörjning samtidigt som vi gör det ekonomiskt hållbart att driva lantbruk i Sverige? Hur kan Sverige bli ledande i den globala omställning som måste till (t.ex. proteinskiftet) och ur kan det långsiktigt leda till svensk livsmedelsexport? Hur stärker vi attraktionskraften för svenska råvaror?

Studion gästas bland annat av: Liv Forhaug – VD Martin och Servera, Linda Lönnquist på Rekoringen och Klas Lindberg, Årets Kock 2012 och ägare av Portal Restaurant.

Fler samtal från Årets Kock Talks

Besöksnäringen – basen i omstarten av Sverige

Restaurangen efter pandemin

Matupplevelsen efter pandemin

Talangförsörjningen efter pandemin

Tid för gastrotech