Skip to main content

Intervju

Ludwig-Tjörnemo-Porträtt-finalist-åretskock-sannalindberg
Finalist Årets Kock 2018

Debutanten Ludwig Tjörnemo har träning, träning och lite mer träning på sommarens schema.

Ludwig jobbar på Operakällaren i Stockholm och har en bakgrund i Juniorkocklandslaget. I år gör han sin debut i Årets Kock och har lyckats ta sig till den prestigefyllda finalen i höst.

”Det känns jätteroligt men också utmanande. Jag älskar att tävla så detta kommer bli kul! ” säger Ludwig.

I kvalet var han en av de två kockar med högst poäng totalt, en skön självförtroendeladdning inför höstens finaltävling. Men för att kunna prestera i finalen krävs det fortfarande en hel del träning.

Det är bara att träna, träna, träna. Nu vet man lite mer hur tävlingen är uppbyggd på finalen så man kan forma sin träning utefter det. Sedan gäller det att hitta en struktur på det man ska göra så man kan finna lugnet och självsäkerheten. ”

Framtidsdrömmen är att öppna en restaurang utomlands och ambitionen om en karriär inom matlagning hade Ludwig redan som barn.

”Jag bestämde mig för att bli kock redan i en tidig ålder. Jag fick följa med min systers man till hans jobb på loven och hjälpa till. Jag blev väldigt fascinerad av vad som hände på krogen!”

Det är enkelt att se vilken glädje som matlagningen ger Ludwig. Vi frågade om hans bästa tips i köket och svaret var enkelt: ”Smaka på det du gör och ha roligt! Så länge maten är vällagad och sällskapet rätt så spelar det ingen större roll vad man äter.”

Under sommaren kan du följa finalisterna i Årets Kock 2018 på vårt Instragram. Ludwig gästspelar vecka 27.