top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg
vinnare_2012_0076.jpg

Klas Lindberg

Årets Kock 2012

Klas Lindberg är född den 25 februari 1981 och är uppvuxen i Åseda, Småland. Klas har startat Restaurant Portal i Stockholm och har erfarenhet från restauranger som PM & Vänner i Växjö, L`Arpège i Paris och ORO i Oslo.

 

Utöver vinsten i Årets Kock 2012 har Klas tagit guld i Culinary Olympics med Kocklandslaget 2012 och silver i Nordiska Mästerskapen 2011. 

Tävlingen Årets Kock 2012

25 januari 2012

Finalrätt 1

Finalrätt 2

Årets Kock 2012 anordnades på Stockholm Waterfront i Stockholm den 25 januari där sex finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 2012 blev Klas Lindberg. Klas vann tävlingen med rätterna:

Modern varmrätt:

Hällstekt biff med rökt märgsmör och nordisk hetta

 

Förrätter – kall & varm

  • Sallad på confiterad hummer, pressade vintergrönsaker, surdegskrutonger med saffran

  • Ingefärsstekt hummer med blomkål, hasselnötter och soja

Finalister i Årets Kock 2012

Daniel Engellau

Arbetsplats under tävlingen:

Lux

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Modern restaurangrätt:

Nystekt ryggbiff med majrovskräm, fettemulsion och rökt märg.

Råvarukorg:
Varm: Smörstekt hummerstjärt med rostad fänkålspuré, blomkål, hyvlad fänkål, hasselnötter och hummerfond smaksatt med smör


Kall: Sallad på inkokt hummerklo med syrad tomat, blekselleri, champinjoner, salladsblad, bunden vinägrett, vattenkrasse, brödkrisp samt en dressing på pepparrot, äpple och citron

Albin Wessman

 

Arbetsplats under tävlingen:

Adam & Albin Matstudio

Ort:

Stockholm

 

Finalrätter

Modern restaurangrätt:

Svensk biffstek med lök.

Råvarukorg:
Varm: Stekt svensk hummer med brynt smör, dragon och morot.


Kall: Kokt svensk hummer med majonnäs, pepparrot & tomatbröd

Fredrik Lagberg

 

Arbetsplats under tävlingen:

Kroken & Bom

Ort:

Göteborg

Finalrätter

Modern restaurangrätt:

Gotländsk hängmörad biff och rödbetor med topp-murklor, ansjovis, pressad savoykål, dill, gräddfil och kryddpeppar.

Råvarukorg:
Varm: Hummer och saffranskokt fänkål med klo, spetskål, gemsallad, levainbröd och apelsinsmörsås


Kall: Glasbakad hummerstjärt och japansk omelett med sveciaost, pepparrot, gräddfil, champinjoner och soja

Leo Frodell

Arbetsplats under tävlingen:

Pontus!

Ort:

Stockholm 

Finalrätter

Modern restaurangrätt:

Biff med korv, äpple, kål och lök.

Råvarukorg:
Varm: Hasselnötsconfiterad hummerstjärt med fänkålsmos, skum på fänkål och hasselnötter, brynt smör och syltad blomkål


Kall: Hummerrulle med sojamajonnäs, pepparrot, citronströssel.

Daniel Räms

 

Arbetsplats under tävlingen:

Räms Mat & Gastronomi

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Modern restaurangrätt:

Gotländsk hängmörad oxrygg Bordelaise serverad med rotfrukter från Skags gård.

Råvarukorg:
Varm: Hummersoppa à part med kål x 3


Kall: Citronmarinerad hummer med sojaemulsion, äpple och hasselnötter.

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
  • TikTok
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page