Gustav Trädgårdh
Årets Kock 2010
Gustav Trägårdh är född den 8 september 1974 och är uppvuxen i Ålabodarna, Landskrona. Gustav driver krogen Gurras i Göteborg tillsammans med Stureplansgruppen. Han har också erfarenhet från restauranger som Sjömagasinet och Basement i Göteborg.
Tävlingen Årets Kock 2010
28 januari 2010
Finalrätt 1
Finalrätt 2
Årets Kock 2010 anordnades på Annexet i Stockholm den 28 januari där sex finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 2010 blev Gustav Trädgårdh. Gustav vann tävlingen med rätterna:
Modern varmrätt
Svensk renkalv med långkokt, vinägerglacerad tunga serveras med frasig getost, gräddkokt jordärtskocka, persilja och pärllök samt buljong på rostad rosenkål och sirap
À la carte-rätt på råvarukorg
Soppa på lättrimmad torsk med rotfrukter bräserade i brynt smör och citron, lantägg i frasig Svecia kryddgrönt samt pepparrotsbuljong och blomkål
Finalister i Årets Kock 2010
Linus Ström
Arbetsplats under tävlingen:
Thörnströms Kök
Ort:
Göteborg
Finalrätter
Modern varmrätt:
Stekt renkalvfilé med puré och crudité på brysselkål, äpple- och jordärtskockskompott, friterad renkalvtunga samt renkalvsås.
Råvarukorg:
Ört- och rotfruktssoppa med smörstekt torskrygg och crudité på fänkål samt bakad tomat.
Magnus Persson
Arbetsplats under tävlingen:
Carl Michael
Ort:
Stockholm
Finalrätter
Modern varmrätt:
Lingon- och svartpepparstekt renkalvytterfilé, lättrökt rentunga med vintergrönsaker och ingefära, serveras med Karl Johansvampsky, blodpudding på renblod, rotsellericrème samt sallad på rostat emmervete.
Råvarukorg:
Fänkåls- och potatissoppa, lättrimmad och rökt torskrygg med citron och smörgåskrasse samt gulbets- och pepparrotssallad.
Daniel Räms
Arbetsplats under tävlingen:
Pontus!
Ort:
Stockholm
Finalrätter
Modern varmrätt:
Kålpudding och urbenad timjansstekt rensadel med citron- och kryddconfiterad renkalvtunga, rullad rotselleri med bakad polkabeta och syltade smålökar, viltsky med lingon och brynt smör samt en svamptartelett.
Råvarukorg:
Fänkålsvichyssoise med konfiterad och krämig rotselleri, bakad torsk med örtsmulor, blomkålssallad med äpple och pepparrot samt gurk- och gulbetsbrunoise och lagrad Svecia.
Christofer Ekman
Arbetsplats under tävlingen:
Fredgatan 12
Ort:
Stockholm
Finalrätter
Modern varmrätt:
Helstekt renkalvsadel med rökt aprikos, renmärg, mandelpotatispuré och viltsky samt ett lappkok på renkalvtunga, blodkorv och vintergrönsaker.
Råvarukorg:
Löksoppa med citronrimmad torsk.
Sebastian Höckert
Arbetsplats under tävlingen:
Swedish Taste
Ort:
Göteborg
Finalrätter
Modern varmrätt:
Kryddstekt rensadel och rökt rentunga med pressade gulbetor, äpplecrème, viltsky och rostad svartrot.
Råvarukorg:
Klar soppa på torsk med fänkål och tomat, sallad på dill och krasse samt en varm citronmajonnäs.