top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg

Christian Hellberg

Årets Kock 2001

Christian Hellberg är född den 12 oktober 1972 och är uppvuxen i Fjällbacka.

 

Christian har drivit Griffin’s Steakhouse i egen regi för Stureplansgruppen och julbord på Gamla Riksarkivet under många år tillsammans med Niklas Ekstedt.

Han har även erfarenhet från hotell i Frankrike Utöver Årets Kock har han också varit finalist i Guldfisken.

Tävlingen Årets Kock 2001

30 januari 2001

Finalrätt 1

Finalrätt 2

Årets Kock 2001 anordnades på Hotell 11 / Eriksbergshallen i Göteborg den 30 januari där åtta finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 2001 blev Christian Hellberg. Christian vann tävlingen med rätterna:

 

Modern varmrätt

Halstrad rimmad torsk med tomat- och timjanmojjo, ragu på sparris och jordärtskocka och mandelpotatis- och blomkålspuré

 

Streetfood-rätt

Citron- och körvelsoppa som serveras med kycklingrulle smaksatt med ingefära samt en grönsaks- och färskostfylld krutong.

Finalister i Årets Kock 2001

Paul Svensson

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Bon Lloc

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Varmrätt:
Citronrimmad stekt torsk med mörkokt kål, ansjovispotatis, späda grönsaker och en syrad kalvsky med brynt smör.

Streetfood:
Oxminestrone med parmesanbröd och kesella.

Marco Baudone

 

Arbetsplats under tävlingen:

Operakällaren

Ort:

Stockholm

 

Finalrätter

Varmrätt:
Kryddpepparstekt torsk med grönsaksragu, oxmärg och kokta potatisrullar serveras med en jordärtskocks- och rostad vitlökssås samt en vinreduktion och rökta torskkinder.


Streetfood:
Sellerisoppa med risopasta och sockerärtor serveras med sallad på rödlök, gurka och kålrabbi samt fisk- och skaldjursfrityr.

Anna-Karin Kindmark

 

Arbetsplats under tävlingen:

Färna Herrgård

Ort:

Skinnskatteberg

Finalrätter

Varmrätt:
Rimmad ångpocherad torskrygg med pytt på kålrot, salladslök och blåmusslor, dillsmörsås och mandelpotatissufflé.

Streetfood:
Champinjon- och kronärtskocksoppa med ost- och grönsaksfylld tomatmuffin, kesella- och linsdip.

Björn Tagesson

 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Trädgår´n

Ort:

Göteborg

Finalrätter

Varmrätt:
Halstrad lättrimmad torskrygg penslad med sötsur dillglace, körvelglaserade svartrötter, kräftsallad med örter och schalottenlök samt potatis- och palsternackscrème.

Streetfood:
Sötpotatissoppa med grönsaksceviche, chorizo samt BBQ-kyckling och lime- och gurkdip.

Andreas Jerrhag 

Arbetsplats under tävlingen:

Frilans

Ort:

Stockholm 

Finalrätter

Varmrätt:
Ångad torsk med rostade grönsaker och rökt sidfläsk, potatiskräm och ansjovissmörskum.

Streetfood:
Blomkålssoppa med kalkonfrikadeller, herrgårdsgrönsaker och rågbröd med färskost smaksatt med citron, vitlök, äpple och gräslök.

Henrik Regnér

Arbetsplats under tävlingen:

Atmosfär

Ort:

Malmö

Finalrätter

Varmrätt:
Ångad torsk med rostade grönsaker och rökt sidfläsk, potatiskräm och ansjovissmörskum.

Streetfood:
Blomkålssoppa med kalkonfrikadeller, herrgårdsgrönsaker och rågbröd med färskost smaksatt med citron, vitlök, äpple och gräslök.

Mario Reisenhofer

Arbetsplats under tävlingen:

Högbo Brukshotell

Ort:

Sandviken

Finalrätter

Varmrätt:
Anis- och citrusrimmad torsk på spetskål med fänkålsfylld potatis, buljongkokta knippmorötter och tomat- och fänkålsås.

Streetfood:
Kålrabbi- och svartrotsoppa med rökt renbog, bulgur- och kesellafylld polenta på hembakat rosmarinknäcke.

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
  • TikTok
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page