top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg

Karl Ljung 

Årets Kock 1999

Karl Ljung är född den 8 maj 1973 och uppvuxen i Göteborg.

 

Han har erfarenhet från Stureplansgruppens L’Avventura och Hillenberg som han var med och startade, men även från Operakällaren, Café Opera och Grappa i Stockholm, Brasseri Lipp och Trädgår’n i Göteborg samt Societetshuset i Marstrand.

Årets Kock 1999

3 februari 1999

Finalrätt 1

Finalrätt 2

Årets Kock 1999 anordnades på Grand Hotel i Stockholm den 3 februari där sex finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 1999 blev Karl Ljung. Karl vann tävlingen med rätterna:

 

 

Modern varmrätt

Ugnsbakad rådjursstek med sidfläsk- och rotfruktsomelett, apelsin- och timjanglacerad pistage och aprikosrulle, fondant på kålrabbi och persiljestekt minimandelpotatis, serveras med sås på rostad vitlök.

 

 

Svensk husmanskost

Oxrullader med gräddsås, färsk inlagd gurka och potatismos.

Finalister i Årets Kock 1999

2

Jan Andersson

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang KB

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Rådjursstek med puré på kålrabbi och rökt sidfläsk och örtfyllda potatischips, serveras med aprikoschutney och rödvinssås smaksatt med rosmarin och apelsin.

3

Stefano Catenacci 

 

Arbetsplats under tävlingen:

Operakällaren

Ort:

Stockholm

 

Finalrätter

Rådjursstek på tre sätt – pepparglaserat ytterlår och fransyska, rosmarinkokt innanlår och rostbiff och vitlöksfärs kok i kalvfotsskinn – kålrabbiragu och pistagenötgalette, serveras med en mustig viltsås smaksatt med choklad.

4

Anders Lindevall

 

Arbetsplats under tävlingen:

Franska Matsalen

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Daube på rådjur med pistagealigot, kålrabbi och sidfläsk.

5

Magnus Lindström

 

Arbetsplats under tävlingen:

Fredsgatan 12

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Rådjur med kryddiga köttbullar, potatisfondant och ragu på kålrabbi och persilja, serveras med portvinssås berikad med rökt sidfläsk, aprikoser, lök och pistagenötter.

6

Åke Andersson

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Bon Lloc

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Rödvinsglacerad rådjursstek med potatis- och aprikosgalette, aromatisk märg och kålpuré

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page