top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg

Anders Dahbom Wettergren 

Årets Kock 1993

Han har drivit restauranger som Bröderna Dahlbom, Trädgår’n, Tabla, och Tempu Sushi i Göteborg samt Restaurang Dahlbom i Åre med brodern Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996.

 

Utöver Göteborg har han även erfarenhet från restauranger som Johanna, Belle Avenue, La Scala i Göteborg, Grand Tenan i Marstrand, och Fjäderholmarnas krog i Stockholm. Internationellt har han också ägt och drivit Castanha i Cumbuco, Brasilien.

Tävlingen Årets Kock 1993

3 februari 1993

Finalrätt 1

Finalrätt 2

Årets Kock 1993 anordnades på Restaurangskolan i Stockholm den 3 februari där sex finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 1993 blev Anders Dahlbom Wettergren. Anders vann tävlingen med rätterna:

Brässerat, lenrimmat ankbröst och ragu på låren, serveras med potatistorn med friterade chips, små piroger med aubergine, lökgateau och syrad lime- och dragonsås


 

Anka – 2 st a 2,5-2,8 kg med lever Majrovor, Gröna linser, Äggplanta, Lime, Grönkål, Mango, Färsk dragon, 1 liter kalvbuljong, Mejeri- och bassortiment

Finalister i Årets Kock 1993

Håkan Thörnström

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Trädgår´n

Ort:

Göteborg

Finalrätter

Varmrätt:
Halstrad lättrimmad lax penslad med citron- och körvelolja, pilgrimsmusslor och blåmusslor på ragu av kronärtskockor, spetskål och shitake, mosad potatis smaksatt med Västerbottenost, körvel- och blåmusselsås.


Streetfood:
Dumplings med kyckling och cashewnötter, stekt ris med grönsaker, kimchi, limeyoghurt och chilidip.

Niclas Ryhnell

 

Arbetsplats under tävlingen:

Gastronombutiken

Ort:

Helsingborg 

 

Finalrätter

Varmrätt:
Confit på lax med korianderhalstrade pilgrimsmusslor, blomkålscréme och persiljekryddad spenat.


Streetfood:
Soppa på fänkål och jordärtskockor, spröd rulle med kyckling och äpple, sallad på fänkål och jordärtskocka.

Ola Andersson 

 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Trädgår´n

Ort:

Göteborg

Finalrätter

Varmrätt:
Bräserad lättrimmad lax på en jordärtskocksravioli med en fänkål- och musselragu, bouillabaissesås och friterade vetetortillas.


Streetfood:
Friterade krabbspett med örtsallad, basilika- och cashewnötsyoghurt och sweet soysauce.

Jonas Dahlbom

Arbetsplats under tävlingen:

Kattegatt Gastronomi och Logi

Ort:

Torekov

Finalrätter

Varmrätt:
Sockersaltad och ugnsbakad lax, rullar i bacon och dill, mousseline på pilgrimsmusslor, grönsaksjulienne och halstrad pilgrimsmussla, potatisrondell med kompott på jordärtskocka och potatis med smörstekt, svart trumpetsvamp, serveras med en créme på persilja och blåmusslor.


Streetfood:
Senapspanerad oxbringa med rotfrulter och ansjoviscréme med rostad vitlök och dragon.

Thomas Norman

 

Arbetsplats under tävlingen:

Fredsgatan 12

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Varmrätt:
Laxconfit med äppelstekt pilgrimsmussla, buljongkokta grönsaker och sockerärtsås.


Streetfood:
Friterade potatis- och oxbringebollar med pepparrotsdip och äppelsalsa.

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page