top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg

Rikard Nilsson

Årets Kock 1991

Rikard Nilsson är född den 25 april 1965 och är uppvuxen i Ängelholm. Han är rådgivare och inspiratör genom sitt företag Gastric Foodconsulting & Event.

 

Rikard har drivit Kattegat Gastronomi och Logi i Torekov tillsammans med sin bror Robert Nilsson, Årets Kock 1998, samt har erfarenhet från restauranger som Johanna, Fiskaregatan, Sofiero Slott. Rikard har också tävlat med Kocklandslaget.

Årets Kock 1991

5 februari 1991

Finalrätt

Årets Kock 1991 anordnades på Jordbrukets Provkökl i Stockholm den 5 februari där fem finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 1991 blev Rickard Nilsson. Rickard vann tävlingen med rätterna:

Timjan- och persiljebakad renkalvfilé med millefeuille på potatis och selleri och kronärtskocksbotten fylld med sauterad Karl Johan och äppeltärningar, serverad med palsternackssmörsås smaksatt med äpple.

Finalister i Årets Kock 1991

2

Ola Andersson

Arbetsplats under tävlingen:

Franska Matsalen, Grand Hôtel

Ort:

Stockholm

Finalrätt:

Grönsakspanerad renkalvskotlett med kastanjesås och timjanstekt renkarré i sherryvinägersås.

3

Andreas Lundh 

 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurant Michel

Ort:

Stockholm

 

Finalrätt:

Helstekt renkalvsadel med kronärtskocksbottnar fyllda med rödlökdsmarmelad och lingon, selleripotatis, palsternackaspuré och spenat- och päronpuré, serveras med en karamelliserad portvinssås.

4

Melker Andersson 

 

Arbetsplats under tävlingen:

L´Escargot

Ort:

Stockholm 

Finalrätt:

Potatisbakad renkalvsadel med schalottenvinägersås och rotfruktsfylld kronärtskocksbotten i mangold.

5

Anders Munther 

 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Arken

Ort:

Gävle

Finalrätt:

Helstekt renkalvsfilé på en rotfruktsmosaik inom en Kesellagratinerad potatiskrans med en persiljesås.

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page