Fredrik Eriksson
Årets Kock 1987
Fredrik Eriksson föddes den 20 april 1964 och är uppvuxen i Strängnäs i Södermanland.
Fredrik har erfarenhet från de eget drivna restaurangerna Långbro Värdshus, Långbro Bakficka och Restaurang Asplund. Han har också erfarenhet av restauranger som Villa Källhagen, Eriks Fisk, Fjäderholmarna, Stadshuskällaren, L’Amandier de Mougins.
Utöver Årets Kock 1987 har Fredrik varit med i Kocklandslaget flera år. Han kom sjua i Bocuse d’Or 1993 samt var tävlingsledare för Bocuse d’Or Stockholm 2014.
Årets Kock 1987
3 februari 1987
Vinnarrätt
Årets Kock 1987 anordnades på Jordbrukets Provkök i Stockholm den 3 februari där nio finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 1987 blev Fredrik Eriksson. Fredrik vann tävlingen med rätten:
Ålfylld och grillad marulk med lättrimmad gurka och dillsås, serverad med en gratinerad puré på Gullögapotatis från Jämtland
Finalister i Årets Kock 1987
Kurt Weid
Arbetsplats under tävlingen:
Krusengård Herrgård
Ort:
Uppsala
Finalrätt:
Uppländsk husmanskost anno 1987.
Anders Hylin
Arbetsplats under tävlingen:
Restaurang Sturehof
Ort:
Malmö
Finalrätt:
Grillad torskfilé med tomatmarmelad, brunoise gränsaker, ristad spickenskinka och en tomatsmörsås med rödvin och kalvsky.
Tove Bergstrand
Arbetsplats under tävlingen:
Almare-Stakets herrgård
Ort:
Stockholm
Finalrätt:
Buljongkokt kalvfilé med färsk bladspenat och gräddstuvad ostronskivling.
Anders Dahlbom
Arbetsplats under tävlingen:
Restaurang Johanna
Ort:
Göteborg
Finalrätt:
Hällenflundra bakad på grönsaksbädd i ugn med portvinssås.
Ulf Thorsson
Arbetsplats under tävlingen:
Hotel & Restaurang Hammarsbacker
Ort:
Lerum
Finalrätter
Kokt rimmad västerhavstorsk på bädd av skaldjursravioli och fluffig hummersås
Stefan Holmström
Arbetsplats under tävlingen:
Restaurang Stefan Holmström
Ort:
Halmstad
Finalrätter
Vitlöksinbakad lammkotlett med rosmarinkryddad tomatconcasse.
Kristina Petterson
Arbetsplats under tävlingen:
Wärdhuset Flottaren
Ort:
Vansbro
Finalrätter
Buljongbrässerad Filéterrine på rotfruktsbädd
Lars Karlsson
Arbetsplats under tävlingen:
Restaurang Rådhuskällaren
Ort:
Falun
Finalrätter
Reninnanlår med kantareller i viltbuljong.
Kurt Schultes
Arbetsplats under tävlingen:
Restaurang Gormet
Ort:
Stockholm
Finalrätt:
Stekt tärnad lax och pocherade havskräftor omgiven av len fänkålssås.