top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg

Fredrik Eriksson

Årets Kock 1987

Fredrik Eriksson föddes den 20 april 1964 och är uppvuxen i Strängnäs i Södermanland.

 

Fredrik har erfarenhet från de eget drivna restaurangerna Långbro Värdshus, Långbro Bakficka och Restaurang Asplund. Han har också erfarenhet av restauranger som Villa Källhagen, Eriks Fisk, Fjäderholmarna, Stadshuskällaren, L’Amandier de Mougins.

 

Utöver Årets Kock 1987 har Fredrik varit med i Kocklandslaget flera år. Han kom sjua i Bocuse d’Or 1993 samt var tävlingsledare för Bocuse d’Or Stockholm 2014.

Årets Kock 1987

3 februari 1987

Vinnarrätt

Årets Kock 1987 anordnades på Jordbrukets Provkök i Stockholm den 3 februari där nio finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 1987 blev Fredrik Eriksson. Fredrik vann tävlingen med rätten:

 

Ålfylld och grillad marulk med lättrimmad gurka och dillsås, serverad med en gratinerad puré på Gullögapotatis från Jämtland

Finalister i Årets Kock 1987

Kurt Weid

Arbetsplats under tävlingen:

Krusengård Herrgård

Ort:

Uppsala

Finalrätt:

Uppländsk husmanskost anno 1987.

Anders Hylin

 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Sturehof

Ort:

Malmö

 

Finalrätt:

Grillad torskfilé med tomatmarmelad, brunoise gränsaker, ristad spickenskinka och en tomatsmörsås med rödvin och kalvsky.

Tove Bergstrand

 

Arbetsplats under tävlingen:

Almare-Stakets herrgård

Ort:

Stockholm

Finalrätt:

Buljongkokt kalvfilé med färsk bladspenat och gräddstuvad ostronskivling.

Anders Dahlbom

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Johanna

Ort:

Göteborg

Finalrätt:

Hällenflundra bakad på grönsaksbädd i ugn med portvinssås.

Ulf Thorsson

Arbetsplats under tävlingen:

Hotel & Restaurang Hammarsbacker

Ort:

Lerum

Finalrätter

Kokt rimmad västerhavstorsk på bädd av skaldjursravioli och fluffig hummersås

Stefan Holmström

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Stefan Holmström

Ort:

Halmstad

Finalrätter

Vitlöksinbakad lammkotlett med rosmarinkryddad tomatconcasse.

Kristina Petterson

Arbetsplats under tävlingen:

Wärdhuset Flottaren 

Ort:

Vansbro

Finalrätter

Buljongbrässerad Filéterrine på rotfruktsbädd

Lars Karlsson

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Rådhuskällaren

Ort:

Falun

Finalrätter

Reninnanlår med kantareller i viltbuljong.

Kurt Schultes

 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Gormet

Ort:

Stockholm

Finalrätt:

Stekt tärnad lax och pocherade havskräftor omgiven av len fänkålssås.

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page