Torsten Kjörling
Årets Kock 1984
Torsten Kjörling föddes den 27 februari 1954 och är uppvuxen i Halmstad. Han har erfarenhet från restauranger som Park Avenue, La Scala, Simlångsdalens Gästgivaregård, Restaurang Stefan Holmström och Hotel Tylösand.
Torsten har arbetat med ett flertal Nobelmiddagar och var även medlem i Svenska Kocklandslaget under många år.
Årets Kock 1984
4 februari 1984
Vinnarrätt
Årets Kock 1984 anordnades på Jordbrukets Provkök i Stockholm den 4 februari där åtta finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 1984 blev Torsten Kjörling. Torsten vann tävlingen med rätten:
Varm örtfärserad laxroullad med tomatbuljong.
Finalister i Årets Kock 1984
Robert Ohlsson
Arbetsplats under tävlingen:
Hotell Kullaberg
Ort:
Mölle
Finalrätt:
Röd och vit tupp.
Christer Lingström
Arbetsplats under tävlingen:
Edsbacka Krog
Ort:
Sollentuna
Finalrätt:
Bagarbysoppa.
Rüdiger Bauer
Arbetsplats under tävlingen:
Hotell Amaranten
Ort:
Stockholm
Finalrätter
Stekt ripa med färstimbal och murklor.
Lars Olov Ehrling
Arbetsplats under tävlingen:
Mora-klockan
Ort:
Mora
Finalrätt:
Kokt Siljanslaxfilé med ängsyrasås.
Peter Friessnegg
Arbetsplats under tävlingen:
Alfie/Tiffany
Ort:
Karlstad
Finalrätter
Fylld kalvbringa med grönsakstimbal.
Ingemar Eberstål
Arbetsplats under tävlingen:
Rådhuskällaren
Ort:
Falun
Finalrätter
Enrisångad bodalax med laxromsås.
Henrik Hagman
Arbetsplats under tävlingen:
Restaurang Pomme dÓr
Ort:
Luleå
Finalrätter
Rödvinsgriljerad färsk lax på risbädd.
Anders G Linström
Arbetsplats under tävlingen:
Sinus, Asea Personalrestaurang
Ort:
Ludvika
Finalrätter
Älgfilé med höstfrestelse på trattkantareller.
Lars Andersson
Arbetsplats under tävlingen:
Grand Hotell
Ort:
Halmstad
Finalrätt:
Apelsinfylld Pigghamrulle.