Patric Blomquist
Årets Kock 1994
Patric Blomquist är född den 29 januari 1966 och är uppväxt i Rabbalshede i Bohuslän. Han har erfarenhet från restauranger som Restaurang Hybrid och Enskede Krog drivna i egen regi samt Ett rum och kök och Eriks Restauranger i Stockholm.
Patric har även arbetat i Storbritannien på Richard Corrigan at Lindsay House och Glas i London och L’Ortolan i Reading.
Årets Kock 1994
2 februari 1994
Finalrätt 1
Finalrätt 2
Årets Kock 1994 anordnades på Grand Hotel i Stockholm den 2 februari där sex finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 1994 blev Patric Blomqvist. Michael vann tävlingen med rätterna:
Vinnarrätt
Helstekt, urbenad entrecôte med het vitkål, linspuré och schalottenfylld potatiskaka, serverad med shii-take och mejramsås.
Råvarukorgen
Hel entrecote med ben och lock, 200 g Oxmärg Shiitakesvamp, Vitkål, Spenat, Gröna linser, Pepparrot, Persiljerot, Aubergine, Färsk mejram.
Finalister i Årets Kock 1994
2
Åke Lindsmyr
Arbetsplats under tävlingen:
Restaurang Trädgår´n
Ort:
Karlskrona
Finalrätter
Entrecôte, stekt hel, under ett täcke av oxmärg och mie de pain, med shii-takesvamp och spenatfylld lök och spenatfyllda friterade potatishorn, serveras med balsamicosås.
3
Niclas Ryhnell
Arbetsplats under tävlingen:
Restaurang Naturhistoriska Muséet
Ort:
Stockholm
Finalrätter
Dubbel entrecôte täckt med bladspenat och märg serveras med rödvinsglaserade rotfrukter, vitkål, milt rostad vitlök och schalottenlök, gräddkokt shii-takesvamp, mejramstekta brödkrutonger, bakade på rödvin och Keso.
4
Anders Nordqvist
Arbetsplats under tävlingen:
Franska Matsalen, Grand Hotel
Ort:
Stockholm
Finalrätter
Helstekt entrecôte under märg, bladpersilja och schalottenlök, potatispuré kryddad med mejram och med nerstuckna potatischips, tartlett på aubergine, shii-take-svamp och honungsstekt vitkål, serveras med mörk senapssås.
5
Stefan Karlsson
Arbetsplats under tävlingen:
Restaurang 28+
Ort:
Göteborg
Finalrätter
Entrecôte, märg-, shii-take- och mejramsgratinerad, serveras med Balsamico- och honungsglaserad persiljerot, syrad vitkål i spenat, potatis- och Västerbottenpuré och schalottenlöksås.
6
Ola Andersson
Arbetsplats under tävlingen:
Madeleine, Sheraton Hotel
Ort:
Göteborg
Finalrätter
Entrecôte, senapspanerad, med aubergine- ochpotatisbakelser, friterad oxmärg, ragu av rotfrukter, spenat och shii-takesvamp, serverad med rödvins- och schalottenlöksås.
7
Johan Holmberg
Arbetsplats under tävlingen:
Thorskoga Slott
Ort:
Lilla Edet
Finalrätter
Spenatfylld entrecôte med lins- och svampfyllt potatishorn och oxmärg i rotfruktspaket, serveras med pepparrotssky och mejramhollandaise.
8
Tobias Roth
Arbetsplats under tävlingen:
Restaurang Anno 1900
Ort:
Malmö
Finalrätter
Entrecôte fylld med mild vitlök, schalottenlök och persiljerot med små ”kroppkakor” på märg och mejram och dolma på shii-take och aubergine, serveras med en mild senapscréme.