top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg
Arets_Kock_1986_Gert_Klotzke_foto.jpg

Gert Klötzke

Årets Kock 1986

Gert Klötzke är född 6 december 1944 och är uppvuxen i Tyskland och Sverige. Gert har under en lång karriär bland annat verkat som adjungerad professor i gastronomi vid Restauranghögskolan vid Umeå universitet, varit VD för Högbo Brukshotell och arbetande styrelseledamot för Gripsholms Värdshus.

 

Under många år var han coach för Kocklandslaget som under hans ledning vann bl.a. Salon Culinaire i Schweiz 1999, Culinary Olympics 2000, Culinary World Cup 2002 och Culinary Olympics 2004. Samma år som Gert vann Årets Kock vann han även Årets Viltkock.

Årets Kock 1986

4 februari 1986

Vinnarrätt

Årets Kock 1986 anordnades på Jordbrukets Provkök i Stockholm den 4 februari där tio finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 1986 blev Gert Klötzke. Gert vann tävlingen med rätten:

 

Kalvfärsöverbakad kalvfilé i gräslökssås med gul och svart trumpetsvamp.

8

Josef Pichler

Arbetsplats under tävlingen:

Glada Laxen i Fältöversten

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Smällkaramell på regnbågslax och havskräftor.

Finalister i Årets Kock 1986

Jonas Borssén

 

Arbetsplats under tävlingen:

SAS Park Avent Hotel

Ort:

Göteborg

 

Finalrätt:

Legymfärserad rödtungsfilé med varm potatissallad vinegrättsås.

Anders Wigand

 

Arbetsplats under tävlingen:

Grand Gourmet 

Ort:

Halmstad

 

Finalrätt:

Gös i folie.

Stefan Holmström

 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Stefan Holmström

Ort:

Halmstad

Finalrätter

Bräserad paprikafylld kaninfilé med ingefärssås och färska rödbetor.

Jan-Erik Hallberg

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Matrosen

Ort:

Kil

Finalrätt:

Det bästa av Värmlandsgrisen.

Roland Persson

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang kb

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Kokt rimmad entrecote med tre sorters bönor och pepparrot.

Josef Pichler

Arbetsplats under tävlingen:

Glada Laxen i Fältöversten

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Smällkaramell på regnbågslax och havskräftor.

Ernst Kirmair

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Gourmet

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Tomatfylld mälargäsfilé på purjolöksbädd med murklor i Muscadetvinsås.

Stig Östman

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Morellen

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Färserad lammrygg.

Tore Jönsson

 

Arbetsplats under tävlingen:

Scandic Hotel Luleå

Ort:

Luleå

Finalrätt:

Norrbottnisk rensauté med potatiskaka.

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page