Nyhet

Årets Kock 2021
Här är kockarna som går vidare till kvaltävlingen
Första uttagningen till tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning har genomförts av tre jurygrupper runt om i landet, i Örnsköldsvik, Malmö och Stockholm.
Idag på Restaurang Aira presenterade juryordförande, Tommy Myllymäki och Andreas Stenberg, VD för Årets Kock AB de 24 bidrag som går vidare till kvaltävlingen den 15-16 juni på Stockholms Hotell & Restaurangskola.
Av 53 ansökningar går följande kockar (utan inbördes ordning) vidare till kvaltävlingen.
Joakim Kjaerkner | Brasserie du Sud i Ystad | Ystad |
Magnus Åkerström | Teaterbaren | Stockholm |
Martin Karlsson | Grenna Hotell | Gränna |
Patrik Lundström | Toftaholm Herrgård | Ljungby |
Mikael Feuk | Gastro Gaspari | Flyinge |
Jonas Lagerström | Restaurang Etoile | Stockholm |
William Brittsjö | Ricordi | Stockholm |
Martin Anneflod | Spiseriet | Varberg |
Jesper Jakobsson | Restaurang Bhoga | Göteborg |
Gustav Leonhardt | Agrikultur | Stockholm |
Christian Siberg | Omaka | Stockholm |
Sebastian Lönnberg | Restaurang Nook | Stockholm |
John Persson | Restaurang Jord | Linköping |
Tobias Lundgren | Wedholms Fisk | Stockholm |
Henric Herbertsson | SK mat & människor | Göteborg |
Liselott Karlsson | Restaurang Hybrid | Stockholm |
Anders Isaksson | Compass Group | Stockholm |
Khalid El Kasimi | Oljebaren | Stockholm |
Luqaz Ottosson | Restaurang ROT | Gotland |
Louise Johansson | Luckan & Lådan | Göteborg |
Oskar Persson | 2:a våningen by CB | Stockholm |
David Forsman Törnkvist | Hällsnäs Hotell & Restaurang | Mölnlycke |
Nicolina Karlsson | MJ’s | Malmö |
Mattias Göransson | Barsebäck Golf & Sport Resort | Malmö |
-Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling och det är verkligen roligt att se så många bra tävlingsbidrag. Det har inte varit en lätt uppgift för juryn att utse de 24 bidrag som idag har gått vidare till kvaltävlingen, säger Tommy Myllymäki, juryordförande för Årets Kock 2021.
I jurygrupperna till kvaltävlingen i Årets Kock 2021 sitter några av Sveriges främsta kockar från flera stjärnkrogar men också andra personer med gastronomisk kompetens
Tävlingen Årets Kock 2021 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2021 är Tommy Myllymäki.
Finalen i Årets Kock sker den 16 september.
Stort Lycka till!