Nyhet

Vidare till kvalet 2020

Här är kockarna som går vidare till kvaltävlingen.

Det har varit många kvalificerade ansökningar i år och en svår uppgift att välja ut de 24 bästa bidragen. Det märks att nivån har höjts jämfört med föregående år. Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling så det är roligt att se att så många bidrag håller en hög gastronomisk nivå, säger Tommy Myllymäki, juryordförande i Årets Kock 2020.

Stort grattis och lycka till önskar vi de 24 kockar som gått vidare till kvalificeringstävlingen den 9-10 juni på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Det är ett starkt startfält och flera av dem har tidigare varit i final i Årets Kock.

Följande kockar (utan inbördes ordning) går vidare till kvaltävlingen:

Marcus Bremdal – Konstnärsbaren, Stockholm
Adam Nilsson- Konstnärsbaren, Stockholm
Liselott Karlsson – Restaurang Hybrid, Stockholm
Mattias Jönsson Caesar – På skissernas, Lomma
Mikael Feuk – Gastro Gaspari, Flyinge
Sonny Tapper – Aveqi, Stockholm
Magnus Åkerström – Stadshuskällaren, Stockholm
Ludwig Tjörnemo – Unilever AB,
Jessie Sommarström – Urban Deli, Stockholm
Martin Karlsson – Grenna Hotell, Gränna
Andreas Jerrhag – Smoke Barbecue & Bar, Karlskrona
Henric Herbertsson – SK Mat & Människor, Göteborg
Emelie Nielsen – Restaurang KRUBB, Töreboda
Christian Siberg – Omaka, Stockholm
Martin Anneflod – Spiseriet, Göteborg
Joakim Kjaerkner – Brasserie du Sud, Ystad
Lisa Lönner Pulkkinen – Husmor Lisa Fine Home Dining, Vaxholm
Luqaz Ottosson – Restaurang ROT, Gotland
Niklas Ekholm – Hackholmssund Konferens, Bro
Jesper Jakobsson – Restaurang Bhoga, Göteborg
Ola Wallin – Kroken och Bloom, Göteborg
Jesper Westermark – Allegrine, Stockholm
Matilda Ewaldh – Skärets krog, Smögen
Emil Petzén – Halmstad Golfklubb, Halmstad

I juryn till kvaltävlingen i Årets Kock 2020 sitter några av Sveriges främsta kockar från flera stjärnkrogar. Jurygruppen består av:
Daniel Höglander (Aloë), Florencia Abella (Ekstedt), Jacob Holmström (Gastrologik), Magnus Ek (Oaxen Krog & Slip),  Saori Ichiara (Ichi), Sayan Isaksson (Isaan’), Adam Dahlberg (Adam/Albin), Tommy Myllymäki (Aira & Årets Kock 2007).