Skip to main content

Nyhet

Juryordförande Årets Kock 2021

Tommy Myllymäki

“Det känns hedrande att få vara juryordförande för Årets Kock för andra året i rad. Inför årets tävling är min ambition att fortsätta bredda jurygrupperna för att på olika sätt inkludera mer mångfald i sammansättningen”

Årets Kock 2021 – SM i professionell matlagning – avgörs på Annexet i Stockholm den 16 september. Vi är glada för att Tommy Myllymäki (Årets Kock 2007 och Chef Patron på Aira) fortsätter som juryordförande för tävlingen.

-Det känns hedrande att få vara juryordförande för Årets Kock för andra året i rad. Inför årets tävling är min ambition att fortsätta bredda jurygrupperna för att på olika sätt inkludera mer mångfald i sammansättningen. Tävlingens jury ska få en större geografisk spridning, både i Sverige och i utlandet, och bestå av såväl professionella kockar som personer med annan gastronomisk bakgrund och kompetens, säger Tommy Myllymäki, juryordförande Årets Kock 2021.

-Tommy gjorde ett fantastiskt bra jobb med sammansättningen av juryn förra året och jag är glad att Tommy fortsätter som juryordförande. Det känns spännande och rätt att i de olika jurygrupperna även ta in personer med annan gastronomisk erfarenhet, säger Andreas Stenberg, VD för Årets Kock.

Tävlingen Årets Kock 2021 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn bedöma tävlingens olika delmoment.

Exakt utformning av jury kommer att presenteras inför respektive delmoment och variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas.

Stort lycka till Tommy!