Taking too long? Close loading screen.

Nyhet

Årets Kock 2019

Här är juryn som utser vilka som tar sig till kvalet i Årets Kock 2019

Nio meriterade och prisade kockar sitter i den jury som utser vilka som tar sig till kvalet i Årets Kock 2019. Alla inskickade bidrag bedöms som tidigare år helt anonymt. Vilka som går vidare till kvalet presenteras den 23 maj. 

Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen, är precis som förra året juryns ordförande och har i uppdrag att leda juryarbetet genom hela tävlingen. Juryn kommer att variera i sin sammansättning under tävlingens olika faser och tävlingsmoment.

Den första juryn, som bedömer inskickade tävlingsbidrag och utser vilka som går vidare till kvalet i Årets Kock 2019, består utöver Stefan Karlsson av:

Adam Dahlberg, Adam & Albin
Florencia Abella, Ekstedt
Henrik Norström, Lux restauranger
Linnéa Liljedahl, Linnéa & Peter
Paul Svensson, Fotografiska och ReTaste
Sofia B Olsson, vRå
Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007 och Svenska Brasserier
Ulrika Brydling, Brydlings

Det är en mix av kända ansikten och nya bekantskaper för Årets Kock i den första juryn, och vi är alla lika förväntansfulla på att ta del av årets tävlingsbidrag. Jag hoppas att du som är nyfiken på tävlingen antar utmaningen och skickar in en ansökan. Anmälan finns på vår hemsidan och stänger den 17 maj kl. 23.59.

Andreas Stenbergvd Årets Kock