Skip to main content

Internationell stjärnglans i juryn i Årets Kock 2023

Årets Kock 2023 SM i professionell matlagning genomförs på Annexet i Stockholm den 19 oktober. Tävlingen firar även sitt 40-årsjubileum. Juryordförande Jonas Dahlbom, vinnare av Årets Kock 1996, har nu utsett årets finaljury som ska kora Årets Kock 2023.

Juryn i år är verkligen värdig ett 40-årsjubileum. Vi har samlat några av de mest kunniga gastronomerna vi har i Sverige och dessutom adderat internationell kompetens i form av Pam Pichaya, som är en av världens mest framstående kockar.

Jonas DahlbomJuryordförande i Årets Kock 2023

Några av Sveriges mest meriterade kockar och personer med gastronomisk kompetens kommer att sitta i juryn i Årets Kock 2023. Utöver detta breddas årets jury med ett internationellt perspektiv, där asiatiska kockstjärnan Pam Pichaya deltar i juryarbetet hela dagen. Hon har tidigare vunnit flera tunga priser inom matlagning och så sent som i år blev hon yngst någonsin att tilldelas Michelin Thailand Opening of the Year Award och en Michelinstjärna för sin restaurang Potong i Bangkok.

Jonas har satt ihop en jury där varje person besitter ett enormt kunnande och där bredden är stor. Varje jurymedlem har sin egen unika referensram och det skapar en dynamik i juryn som är helt fantastisk. Lite extra stolt är jag över att vi har med en internationell jurymedlem i år.

Helene KugelbergVD för Årets Kock

Här är jurymedlemmarna i Årets Kock 2023:

Jonas Dahlbom – Dahlboms Mat & Bar

H.K.H Prins Carl Philip

Pam Pichaya – POTONG

Sebastian Gibrand – Gibrand / Sjöberg

Henrik Norström – LUX Dag för Dag

Nils Molinder – Melander Group

Gustav Trägårdh – Gurras

Katherine Bont – Punk Royale

Saori Ichihara – frilans

Frida Nilsson – ESS Group

Florencia Abella – Ekstedt

Adam Dahlberg –  Adam/Albin

Ulrika Karlsson – Krakas Krog

Lena Flaten – Flammans Skafferi

Jacob Holmström – Restaurang Fyr

Här är metodjuryn i Årets Kock 2023:

Ulrika Brydling – Eldrimner

Lindor Wink – frilans

Peter Asp Jelksäter – Adam/Albin

Finalen i Årets Kock 2023 utgör 40-årsjubileum för tävlingen. Juryordförande för Årets Kock 2023 är Jonas Dahlbom, som själv vann tävlingen 1996. Tävlingsledare är Viktor Westerlind, vinnare av Årets Kock 2009 och råvaruansvarig är Stefan Eriksson, vinnare av Årets Kock 2005.

Tävlingen kommer att TV-sändas på TV4 Play och Sjuan den 19 oktober kl. 21.00.