presenterar
Juniorkrögare 2025 - vinn möjligheten att driva din egen restaurang!
Är du mellan 19-23 år? Nu har du chansen att driva din egna restaurang mellan den 8-9 maj 2025. Ingen erfarenhet av att driva krog? Vi ger dig kunskapen för att lyckas!
Genom Årets Kock Elevfond ges nu en unik möjlighet att bli Juniorkrögare 2025 och att driva en egen restaurang på Agdas på hörnet med stöd av Carottes Gastronomiska ledare, Albin Edberg.
Sveriges framtida matscen behöver fler kockar. Årets Kock arbetar för att ge nästa generation matlagare rätt verktyg för att lyckas. Årets Kock har därför instiftat Årets Kock Elevfond som stöttar blivande kockar med kunskap, inspiration och vägledning. Ett av initiativen är Juniorkrögare 2025!
Med stöd av Carottes gastronomiska ledare Albin Edberg och andra nyckelpersoner, får vinnaren hjälp att utveckla och presentera sitt eget koncept och sin egen meny för upp till 100 betalande gäster per kväll. Överskottet går oavkortat till Årets Kock Elevfond.
Vad får vinnaren i förstapris?
-
Titeln Juniorkrögare 2025.
-
Driva din egen kvällsrestaurang mellan 8 – 9 maj i Carottes restaurang Agdas på hörnet.
-
Ett ovärderligt mentorskap under genomförandet av Albin Edberg som förbereder dig för framtiden.
-
Hjälp med konceptutveckling: från meny och råvaror till personalhantering.
-
Råvaror och tävlingslokal, sponsrade av Arla och Martin & Servera.
-
Ersättning på 7500 kr för att kompensera eventuell tjänstledighet i samband med arbetet.
-
Resor och boende för dig som inte bor i Stockholm.
-
Fysiskt och digitalt diplom signerat av juryn.
-
Publicitet i media samt sociala kanaler.
-
Två biljetter till finaltävlingen av Årets Kock 2025.
Ansökningsprocess:
-
Anmälan, 19 december 2024 till 31 januari 2025: Du skickar in din anmälan och motiverar varför just du ska vinna. Detta genom att svara på några frågor – antingen i text eller kortare videoklipp.
-
Intervjuer, 31 januari till 13 februari 2025: Årets Kock och Carotte väljer ut de mest intressanta ansökningarna och bjuder utvalda personer till en intervju. Fyra finalister går vidare till uttagningstävlingen.
-
Du får öva på den rätt du vill presentera, med sponsrade råvaror som skickas hem till dig från Martin & Servera samt Arla.
-
Uttagningstävling, 20 mars 2025: I finalen får du laga din tävlingsrätt till juryn. Upplagningen sker på Arlas huvudkontor i Stockholm och vinnaren utses på plats den 20 mars.
-
Driva kvällsrestaurang, 8 till 9 maj 2025 på Agdas på hörnet: tillgänglighet krävs under hela vecka 19 i Stockholm.
Hur du driver din restaurang:
-
Vinnaren får ett ovärderligt mentorskap under genomförandet av Albin Edberg som förbereder dig för framtiden. Tillsammans med din mentor komponerar du din egen meny, där trerättersmiddag ska serveras.
-
Maten matchas med passande dryck.
-
80-100 betalande gäster per kväll mellan den 8-9 maj 2025.
-
Med ett erfaret team driver du Agdas på hörnet under två kvällar.
Juryn:
Juryn som kommer att bedöma finalisterna i uttagningstävlingen är:
-
Michael Andersson, Årets Kock 2024.
-
Desirée Jaks, Årets Kock 2023.
-
Klas Lindberg, Årets Kock 2012.
-
Albin Edberg, Gastronomisk ledare på Carotte.
Juryn bedömer din rätt utifrån smak, kreativitet, tillvägagångssätt, arbetsmetod, hållbarhetsaspekt och presentation.