Skip to main content

Intervju

Årets Kockelev

Ulrika Brydling är tävlingsledare för Årets Kockelev som avgörs den 5 maj på Aveqia.

Ulrika Brydling har en gedigen erfarenhet av tävlingsmatlagning som tävlande, coach och jury. Hon har tävlat i OS och World Cup med Team Milko och tagit sig till semifinal i Årets Kock två gånger. Ulrika har även suttit med i juryn för Årets Kock vid ett flertal tillfällen.

Hej Ulrika,

Vilka kunskaper tycker du är viktigast att kunna när man tävlar i Årets Kockelev?
Att kunna sina grunder i både teknik och smaker och att veta var och hur råvaror produceras. Även viktigt att inte ge upp.

Vad tror du framtidens unga kockar förväntar sig av en arbetsgivare när de kommer ut i yrkeslivet?
Tydlighet vad gäller arbetsuppgifter och arbetstider samt att varje medarbetare får ta sin plats och uppmärksammas för den de är. De vill ha en arbetsplats med gemenskap.

Besöksbranschen växer så det knakar men hur ska vi få fler kockar till branschen?
Göra det möjligt för arbetsgivare att anställa tillräckligt många i köken så arbetstiderna blir mer attraktiva och arbetet mindre tungt. Med fler positiva arbetsplatser med bra arbetsmiljöer så är kockyrket ett magiskt roligt arbete med fina råvaror, kreativitet, glada och nöjda gäster samt bra kollegor.

Du har fått många fina utmärkelser som Karin Franssons Mentorpris och Årets Werner m fl. Hur lyckas du skapa ett sådant stort engagemang hos unga kockar och vara en förebild varje dag?
Tackar men jag gör det jag tycker är roligt och att inspirera och hjälpa andra är väl en självklarhet. Framtidens kockar är nästa generations kockar och alla behöver förebilder och hjälp. Något som jag själv fått genom hela livet av olika kockar men även andra medmänniskor.

Vi önskar stort lycka till med finalen den 5 maj på Aveqia i Stockholm.