Skip to main content

Intervju

Inger Myresten, styrelseordförande i Årets Kock AB.

"För att kunna leda branschen framåt tror jag att just inkludering av mångfald är en viktig pusselbit".

Vi ställde några frågor till Inger Myresten som är styrelseordförande i Årets Kock:

Du är styrelseordförande för Årets Kock AB, vilka frågor brinner du för och vilka målbilder finns för Årets Kock?
Det finns många frågor som jag brinner för och som är viktiga inom branschen. Här och nu handlar det såklart om att hantera och försöka minimera de negativa effekterna av pandemin. Annars brinner jag väldigt mycket för utökad inkludering av mångfald i branschen, där vi inom ramen för tävlingen Årets Kock har satt upp tydliga mål genom planen ”Hundra procent”. Utöver det känner jag stort engagemang för kockeleverna, eftersom de är framtiden i vår bransch.

Vad är Årets Kock viktigaste uppdrag framöver?
Det övergripande uppdraget för Årets Kock är att leda svensk gastronomi in i framtiden. Det är ett brett uppdrag men extra angeläget i dessa tider. För att kunna leda branschen framåt tror jag att just inkludering av mångfald är en viktig pusselbit. Vi måste få fram nya typer av förebilder som till exempel kan inspirera unga tjejer och killar att tävla och bidra till hållbar utveckling av branschen.

Restaurangbranschen har blivit hårt drabbat under pandemin, hur ser du på branschens framtid och vilka nya initiativ tror du vi får se framöver?
Restaurangbranschen är fylld av kreativa personer med riktig kämparanda. Vi har redan sett att pandemin fört med sig nya typer av digitala affärsmodeller, samarbeten och kreativa lösningar. Jag tror det bara är början. Exakt vilka initiativ vi kommer att se framöver är svårt att säga i nuläget men jag är övertygad om att det kommer bli en enorm framåtanda i branschen när detta är över.

Vad ser du mest fram emot när pandemin är över?
Utöver att kunna umgås mer fritt med nära och kära så ser jag såklart fram emot att få se ett sprudlande restaurangliv. Vi är många som längtar efter att gå ut, äta god mat och träffa vänner igen!