Skip to main content

Intervju

Årets Kockelev 2021 Emma Andersson

Jag tycker om att laga det mesta men det som lockar mest är fine dining.

Hej Emma,

Hur känns det att ha vunnit Årets Kockelev 2021? Var tävlingsuppgiften med råvarukorg på gös svår?
Det känns helt sjukt, men det hade aldrig gått utan stödet från min skola och personerna runtomkring mig, speciellt min commis Elin Wijk. Uppgiften var egentligen inte speciellt svår men pga att vi är mitt uppe i vår slutpraktik har vi inte kunnat förbereda oss så mycket


Hur kommer det sig att du valde att satsa på kockyrket?
Mitt intresse för att satsa väcktes när jag träffade tidigare elever som gått på Sturegymnasiet som också hade tävlat. Då ville jag göra samma sak och efter det växte mitt intresse för yrket ännu mer!


Vilken typ av mat tycker du bäst om att laga?

Jag tycker om att laga det mesta men det som lockar mest är fine dining.

Vilka förebilder har du?

Jag har ingen stor förebild, däremot inspireras jag väldigt mycket av tidigare elever på skolan som har gått den vägen jag går just nu tex, Matilda Ewaldh -Svenska Kocklandslaget, Oscar Persson – fd Juniorkocklandslaget, Tia Strandberg- Juniorkocklandslaget och självklart många andra duktiga människor i min omgivning.

Vad är din drömarbetsplats och hur ser framtiden ut?

Min drömarbetsplats är att få arbeta med kreativa och inspirerande människor som har höga ambitioner! En bra balans mellan arbete och fritid är också något jag värdesätter mycket! Jag är öppen för förslag men framtiden ser ljus ut!

Stort lycka till Emma!