Skip to main content

Intervju

Finalist 2021

Anders åkte direkt från BB till kvaltävlingen och tog sig vidare till final.

Anders Isaksson är 31 år och uppvuxen i Romfartuna i Västerås men bor nu i Stockholm med fru och två barn. Anders jobbar idag som kulinarisk ambassadör på Compass Group. Anders tog silver i OS 2020 med Svenska Kocklandslaget och har även tävlat i Årets Kock för länge sedan.

Vilket tävlingsbidrag skickade du in och hur kom du fram till den?
Gös med tare, vit sparris, hjärtmusslor, citronverbena, frasigt ris & jalapeño. Gös från Mälaren med tare serveras med bakad vitsparris, het mousseline, kokt kålrabbi och jalapeñoemulsion. Ragu på hjärtmusslor & spritärter samt musselsås. 

Det blev mycket testande och provsmakande av mig med fler i mitt team

När och varför bestämde du dig för att bli kock?
Det var från början min hemkunskapslärare som sa att jag kunde laga mat och sen var det ju bara att bestämma sig för något.

Vad skulle du jobba med om du inte var kock?
Bonde kanske.. något kreativt yrke där man använder händerna

Vem är du som matlagare?
Bestämd, envis, jag är inte rädd för att prova nya saker och smaker. Jag vill alltid utvecklas .

Vad har du för dröm inom matlagning?
Att laga mat och vara kock, jag lever min dröm.

Vilka trender ser du inom mat 2021?
Trender… svår fråga, nu fokuserar jag så mycket på Årets Kock så jag tänker inte på annat.

Vad tänker du om den första finaluppgiften gul lök?
Sjukt kul, älskar lök! Har ju en gul lök tatuerad på armen, passar mig prefekt.

Vilka kockar är de tuffaste konkurrenter i år tror du?
Jag själv.

Vem vinner Årets Kock 2021?
Jag! Har bestämt mig och kommer göra allt som finns i min makt för att vinna!!!!