Skip to main content

Nyhet

Finalisterna i Årets Kockelever 2020

Kvalificeringstävlingarna till Årets Kockelev för årskurs 3 har pågått på restaurangskolor runt om i Sverige under våren och juryn har fått ta del av många fina bidrag. Finalen i Årets Kockelev kommer ske i samband med Årets Kock finalen i september.

Stort grattis till en plats i finalen i Årets Kockelev 2020!

Här är finalisterna:
Anton Lindqvist Hesselgren – Bromangymnasiet, Hudiksvall
Erik Norrblom – Stockholm Hotell och Restaurangskola, Stockholm
Jack Nilsson – Internationella Hotell och Restaurangskola, Stockholm
Linnea Dahlin – Nyköpingstrands utbildningscentrum, Nyköping
Mark Gleendon Stenberg – Smedenskolan, Smedjebacken (vinnare Årets Kockelever 2019)
Nils Björsten – Mjölbygymnasiet Dackeskolan, Mjölby
Samuel Petersson – Kungsmadskolan, Växjö
Tilda Pettersson – Smedenskolan, Smedjebacken (vinnare Årets Kockelever 2019 )

-Vi har fått se och smaka på så många fina bidrag av ambitiösa kockelever och det har varit en tuff utmaning att välja ut de bidrag som nu tar sig vidare till finalen i september.  Det är roligt att se den tävlingsvilja och engagemang som finns hos dessa elver som är framtidens kockar säger, Ulrika Brydling, tävlingsledare för Årets Kockelev. 

Finalen i Årets Kockelev kommer ske i samband med Årets Kock finalen i september.

Årets Kockelev är den största satsningen som görs mot kockelever under gymnasietiden. Genom tävlingen vill Årets Kock främja tillväxten i branschen, skapa möten mellan elever, etablerade kockar och andra branschaktörer samt utbilda och inspirera framtidens kockar.

För mer information:
Ulrika Brydling, Tävlingsledare Årets Kockelev/elever, ulrika@brydling.se