I samarbete med Arla drar Årets Kock Foodtruck ut på turné igen med start den 31 augusti. I år kommer foodtrucken besöka Stockholm, Uppsala, Sundsvall, Malmö och Göteborg. I varje stad är det en tidigare Årets Kock vinnare som gästar foodtrucken och gör sin egen tolkning på take away menyer. Det kommer finns en animalisk rätt och en vegetariska rätt baserade på svenska råvaror i säsong, pris 125 kr per rätt. Foodtrucken finns på plats från klockan 12:00 på respektive plats och serverar take away tills maten är slut. Varmt välkommen!
GÄSTKOCKARNA I ÅRETS KOCK FOODTRUCK
Ludwig Tjörnemo vann Årets Kock 2020 och är regerande svensk mästare. Ludwig är 30 år och jobbar på Restaurang Etoile som har en stjärna i Guide Michelin.
Martin Moses är 39 år och vann Årets Kock 2019. Martin har varit kökschef på SK Mat & Människor i många år men satsar nu på att öppna sin egen restaurang på Risåsgatan i Göteborg.
Johan är 35 år och från Sundsvall. Efter vinsten i Årets Kock 2017 öppnade Johan och hans fru, Birgit Malmcrona, Naturaj som är en ny-nordisk restaurang med inspiration från Japan.
David Lundqvist är 41 år och från Orust. David vann Årets Kock 2018 och har nu flyttat tillbaka till Västkusten och driver Slussens Pensionat på Orust tillsammans med Familjen Sohlberg.
Klas Lindberg vann Årets Kock redan 2012 och driver idag Portal Restaurant och Portal Bar. Under sommaren tog Klas med team över köket på välkända Grå Gåsen på Gotland.
Roland Persson vann Årets Kock 1990 och är en välmeriterad kock. Han har erfarenhet från restauranger som Metropol Palais, Operakällaren, Restaurang KB, Passagen, Berns, Carl Michael och under 15 år var Roland kulinarisk ledare för Franska Matsalen på Grand Hôtel i Stockholm.
Jimmi Eriksson är 34 år och vann Årets Kock 2016. Jimmi har arbetat på många väletablerade krogar men driver idag sin egen verksamhet inom event och gästspel.